VIRKAS Ne propustite tri dana izvrsnih predstava: Čekaju vas komedije “Sarmica” i “OtpisaNE” te drama “Cigla”

I ovog tjedna nastavlja se izvrstan program Virkasa. U četvrtak, 27. veljače u Kazalištu Virovitica možete pogledati urnebesnu komediju „Sarmica“ Milana Grgića i kazališne grupe Lectirum iz Zagreba. Početak izvedbe u 19:30 sati, a u petak, 28. veljače ovu komediju u isto vrijeme moći će pogledati publika u Hrvatskom domu u Suhopolju.

Predstava prati postarijeg gospodina, arhitekta, Sašu koji se oženio mladom studenticom Vesnom. U početku je sve bilo lijepo, ali nevolje su krenule kada je Vesni postalo dosadno pa je odlučila zabavu potražiti u klubovima i kafićima gdje se susreće sa svojim društvom. Ljubomorni je Saša tada odlučio pratiti Vesnu kako bi saznao s kime se druži, gdje zalazi i što radi. U tome mu pomaže susjed Pero Pavlović-Puška, umirovljeni policajac i stručnjak za praćenje i upravo tu počinje urnebesna komedija sa sretnim završetkom.

b6c8b98bc6029a8841114445d4afaf74
Foto: Lisinski

U petak, 28. veljače na virovitičke kazališne daske stiže komedija “OtpisaNE” Renata Baretića u izvedbi Kazališta Moruzgva i GK Scena „Gorica“. Početak izvedbe je u 19:30 sati.

Komedija “OtpisaNe”, prema tekstu hrvatskog pisca Renata Baretića, pripovijeda o tome kako je naći se oči u oči s Drugim i Stranim tamo gdje ga najmanje očekujemo – u vlastitom domu. Sirijac Hassan, potpuno netipični migrant, bivši student medicine u Beogradu, u potrazi za majkom i dvjema sestrama koje je izgubio vodeći ih prema Njemačkoj, zadržava se na neko vrijeme, mimo volje, u svojevrsnoj “sigurnoj kući”, zagrebačkom stanu gospođe Snježane i njezine kćeri Vesne, iz kojega gotovo nikad ne izlazi susjeda Milka. Hassanov boravak u stanu mora ostati strogo čuvanom tajnom sve dok naivna aktivistica, studentica Vesna, ne pronađe način da ga prebaci barem u Sloveniju, u nastavak puta prema trima ženama koje Hassan jedino traži i treba.

Programska knjizica 02
Foto: Kazalište Moruzgva

U subotu, 29. veljače u Kazalište Virovitica dolazi GDK Gavella s predstavom “Cigla” izvrsnim dramskim prvijencom Filipa Šovagovića.

“Cigla” propituje utjecaj rata na obitelj i odnose, ali govori i o stravičnim posljedicama rata, gubljenju ideala i prepuštanju letargiji što sve više postaje nazivnik stanja nacije.

cigla2 galleryfull
Foto: Gavella

(www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content