Virovitičanin Marco Bijuk proglašen najzaposlenikom čokoladnog giganta Lindt-a

Na svojoj službenoj facebook stranici, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek pohvalio se uspjehom svog bivšeg studenta Marca Bijuka. Naime, ovaj rođeni Virovitičanin gradi uspješnu karijeru u Lindt-u, jednom od najpoznatijih proizvođača čokolade i pralina na svijetu.

Marco je u Osijeku diplomirao 2015. godine na studiju Prehrambenog inženjerstva i potom se zaposlio u Viro tvornici šećera u Virovitici. No, kako ističu s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, želja za novim izazovima ponukala ga je da se prijavi na globalni natječaj Lindt & Sprüngli grupe pod nazivom „International Graduate Program – Operations“. Nakon dugotrajne selekcije i pet krugova razgovora, Marco je odabran među mnogobrojnim kandidatima te odlazi u Zürich i potpisuje ugovor o radu za Lindt.

86776539 642558556538890 4513973296240263168 n
Foto: facebook, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Po dolasku u Lindt, Marco se uključuje u program obuke tijekom kojeg prolazi kroz tri proizvodna pogona locirana u tri različite države u cilju stjecanja znanja o tehnologijama proizvodnje raznih vrsta čokolada, sustava kvalitete, planiranja proizvodnje, razvoja novih proizvoda, managementa u proizvodnji te računovodstva.

– Marco tako iz Virovitice seli u Njemačku, a zatim Švicarsku. Nakon Švicarske, obuka ga vodi u Sjedinjene Američke Države i sunčanu Kaliforniju gdje Marco danas živi i radi.
Krajem 2018. godine, i po završetku programa obuke (Graduate Program), Marco je promoviran za Production Supervisora. Na navedenoj poziciji Marco se ističe vođenjem različitih projekata čiji rezultati postaju „best practice“ u cijeloj proizvodnji Lindt-a.
Nakon samo godinu dana, uoči Božića 2019. stiže i nagrada za uloženi rad i trud, Naime, naš bivši student, Marco Bijuk promoviran je u Production Managera te mu je dodijeljena Nagrada za najzaposlenika Lindt-a 2019. godine! Čestitamo – poručili su s Fakulteta.

(www.icv.hr, Poljoprivredno-tehnološki fakultet Osijek)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content