Virovitičko-podravska županija sufinancira Program osposobljavanja odraslih osoba za poljoprivredna zanimanja, rok za prijave 16. ožujak

Virovitičko-podravska županija poziva zainteresirane poljoprivrednike na uključivanje u Program osposobljavanja odraslih osoba za poljoprivredna zanimanja, koje će provoditi Pučko otvoreno učilište Slatina, i to za sljedeća zanimanja:

Voćar i vinogradar (120 sati); Povrtlar (120); Sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja (120); Pčelar (120); Mljekar (120); Cvjećar (120); Voditelj seljačkog gospodarstva ili obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (150); Vinogradar i podrumar (128); Ratar/ka (150); Cvjećar/ka – aranžer/ka (120); Proizvođač/ica jakih alkoholnih pića (124); Mesar/ica (125); Rukovatelj/ica motornom pilom (79); Rukovatelj/ica vrtnim strojevima za održavanje zelenih površina u hortikulturi (120); Rukovatelj/ica traktorom s radnim priključcima (130); Rukovatelj/ica traktorskom kosilicom (80); Rukovoditelji radnim strojevima – viličar (120); Rukovoditelji radnim strojevima – bager (120); Rukovoditelji radnim strojevima – utovarivač (120); Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju konobar/ica (150); Program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar/ica (160); Program usavršavanja za poslove voditelja/ice izrade i provedbe EU projekata (161); Program osposobljavanja za uzgajivača ovaca i koza (160); Program osposobljavanja za poslove mljekara – sirara (130); Prekvalifikacije za zanimanje Poljoprivredni gospodarstvenik/ca oko pola godine i oko 20-ak ispita; Izobrazba – održiva uporaba pesticida (16);

Untitled 1

dva

tri

cetiri

pet

sest

sedam

– Uloga prekvalifikacije i usavršavanja nezamjenjiva je u podizanju obrazovne strukture stanovništva, te i bez takvog obrazovanja, obrazovni sustav ne bismo mogli smatrati cjelovitim. Predstavljeni program „Male poljoprivredne škole“ odgovara našim lokalnim obrazovnim potrebama i prioritetima, a Pučko otvoreno učilište Slatina, posebnu je pažnju posvetilo tematikama koje proizlaze iz specifičnosti naše lokalne zajednice, a to je prvenstveno poljoprivreda. Iz tog razloga, Virovitičko-podravska županija sufinancira troškove pohađanja programa osposobljavanja, ovisno o broju prijavljenih polaznika za pojedini program, a za tu smo namjenu, u Županijskom proračunu izdvojili 50.000 kuna – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Svi programi, izuzev Izobrazbe – održiva uporaba pesticida, verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, dok je izobrazba za održivu uporabu pesticida, verificirana kod Ministarstva poljoprivrede. Nakon uspješno položenog završnog ispita, polaznik stječe Uvjerenje o osposobljenosti ili Uvjerenje o usavršavanju. Kod prekvalifikacije polaznik stječe Svjedodžbu o završnome radu i zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik.

Zainteresirani se mogu prijaviti u Pučko otvoreno učilište Slatina, Šetalište J. Burgera 1, u Slatini, osobno ili na telefon 551-371, najkasnije do 16. ožujka 2020. godine. Ovisno o broju prijavljenih polaznika za pojedini program provodit će se i osposobljavanje, a svi prijavljeni bit će obaviješteni o mjestu i početku predavanja. (vpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content