Vrijedna donacija iz Tirola: DVD Suhopolje bogatije je za još jedno vatrogasno vozilo

U dvorište DVD Suhopolje stiglo je još jedno vatrogasno vozilo iz Tirola, ovoga puta vozilo za prijevoz ljudstva i opreme te za razne tehničke intervencije. Rezultat je to odlične suradnje austrijske pokrajine Tirol i Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

-Tako od sad u našem DVD-u imamo ukupno četiri vozila – s ponosom je istaknuo zapovjednik DVD-a Mirko Solar.

-Imamo dva navalna vatrogasna vozila koja, osim što u sebi imaju cisterne, opremljena su i za razne druge intervencije poput prometnih nesreća i slično. Osim toga imamo i odlično kombi vozilo za prijevoz ljudi, a s ovim novim vozilom za tehničke intervencije velikim dijelom ćemo ispuniti neophodne potrebe našeg DVD-a. Novo vozilo je marke Mercedes, nema u sebi cisternu nego će nam služiti za prijevoz ljudstva i opreme te razne tehničke intervencije, sve one u kojima nije potrebna voda – rekao nam je zapovjednik Mirko Solar.

23058312 XXL
Foto: P. Schöpf, www.meinbezirk.at

Zadovoljstvo ovim vrijednim poklonom suhopoljskom DVD-u nije mogao sakriti ni načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat koji je podsjetio da je ovo ukupno treće vatrogasno vozilo koje je došlo iz Tirola u općinu Suhopolje.

-Time smo kompletirali jednu prelijepu priču, odnosno zaokružili svoju spremnost jer sada imamo popunjene kapacitete što se tiče tehničke opremljenosti i s ponosom mogu reći da smo sada spremni na sve izazove koji nas mogu zadesiti u narednom razdoblju. I ovom prigodom zahvaljujem se Peteru Logaru, čovjeku koji je prepoznao potrebe Republike Hrvatske po pitanju vatrogasne opremljenosti i spremnosti naših postrojbi. Također tu je i Tomislav Stokić iz DVD-a Lipik koji je prvi uspostavio kontakt s gospodinom Peterom i na taj način ostavio trag, kako u našoj županiji, tako i susjednim županijama koje su dobile donaciju vatrogasnih vozila iz Tirola – rekao je načelnik Siniša Horvat. (www.icv.hr, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content