Demantij bivše ravnateljice Opće bolnice Virovitica na izjave župana virovitičko-podravskog Igora Androvića s aktualnog sata Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije

Mirjana Peček, bivša ravnateljica Opće bolnice Virovitica, očitovala se na članak o aktualnom satu Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije objavljen na našem portalu icv.hr, 10. ožujka 2020. Kako u demantiju ističe, u navedenom članku su objavljene netočne informacije koje dovode u zabludu čitatelje. Demantij prenosimo u cijelosti, a gospođi Mirjani Peček ispričavamo se zbog povrede građanske časti i dobrog imena objavom spornog članka.

“U odnosu na razrješenje gospođe Mirjane Peček s mjesta ravnateljice OB Virovitica, i dalje stojimo iza toga da joj je župan u svom uredu 14.3.2019. rekao da je jedan od razloga njezinog razrješenja to što je kupila službeno vozilo s kojim on nije bio suglasan. Županovu tvrdnju da su i Stručno vijeće i Radničko vijeće željeli moje razrješenje smatram neosnovanom. Tema razrješenja Mirjane Peček nije bila predmet rasprave niti na jednoj od sjednica Stručnog vijeća, što je lako provjeriti u arhivi tonskih zapisa sjednica Stručnog vijeća.

Nadalje, župan navodi kako su zbog suradnje s novim ravnateljem dobili magnetsku rezonancu koju gospođa Peček nije htjela, a što nije istinita tvrdnja. O nabavi magnetske rezonance se raspravljalo od njezinog dolaska na mjesto ravnatelja, ali u konzultaciji sa strukom dogovoreno je da je u to vrijeme prioritet bio najnoviji CT uređaj. Što se tiče projekta u vijednosti od 50 milijuna kuna, navedeni projekt je potpisan u mandatu gospođe Peček koja ga je osobno potpisala u Vladi Republike Hrvatske 8.2.2017. Dakle, tijekom njezinog mandata bolnički projektni tim je proveo prethodno savjetovanje i postupak javne nabave, kako za izgradnju novog krila bolnice, tako i za nabavku nove medicinske opreme. Sukladno tome, 2.3.2018. potpisan je Ugovor o dogradnji novog krila bolnice vrijedan 20 milijuna kuna. Cjelokupna provedba postupka javne nabave transparentna je i javno dostupna u Oglasniku javne nabave RH. Dakle, nakon razrješenja ravnateljice Peček, a obzirom na provedeni postupak javne nabave medicinske opreme, novoj Upravi ostalo je samo otvoriti ponude i odabrati ponuditelja s kojim će se sklopiti Ugovor o nabavi medicinske opreme.

Gospođa Peček nije željela potpisati Ugovor o daljnjoj suradnji između OB Virovitica i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije jer za to nije bilo osnove, obzirom da svaki liječnik opće prakse može vaditi krv i za to je plaćen od strane HZZO-a, a s druge strane, ti laboratoriji uopće ne postoje u mreži HZZO-a. Uz konzultacije s ostalim članovima uprave, dogovoreno je da nećemo nastaviti niti sa prešutnom praksom isplaćivanja iznosa od 40.000,00 kuna mjesečno Domu zdravlja za pružene usluge vađenja krvi. lako smo se Domu zdravlja putem dopisa zahvalili na uslugama, oni su i dalje nastavili s radom i ispostavljanjem faktura, unatoč tome što nismo imali potpisan ugovor. Tada je župan od Mirjane Peček tražio da prepiše dio bolnice u zemljišnim knjigama na Dom zdravlja radi podmirenja nastalog duga, na što gospođa Peček nije pristala.

Gubitak bolnice od 24,3 milijuna kuna obrazložila sam u lokalnom mediju i Iza toga stojim. Dakle, sve navedeno opisano je u bilješkama uz izvještaj i nalazi se na web stranicama bolnice. Dakle, slobodno možemo reći da je na aktualnom satu Županijske skupštine 10.3.2020. od strane župana na račun Mirjane Peček iznesena velika količina neistinitih informacija. Mišljenja smo da je župan površno i neargumentirano dao svoje izjave, ne razmišljajući o mogućim posljedicama takvog javnog istupa.”

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content