Evo kako izgleda Virovitica danas: Svi objekti koji nisu nužni za svakodnevni život zatvorili svoja vrata

Jučerašnjom odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na snazi su nove mjere i aktivnosti koje će poslužiti u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Na razdoblje od 30 dana zatvorene su sve trgovine i objekti koji nisu nužni za funkcioniranje svakodnevnog života. Od trgovačkih djelatnosti koje su svoj rad nastavile, najvažnije je istaknuti rad ljekarni, tržnica, prodavaonica prehrambenih i higijenskih artikala te pekara, kioska i benzinskih postaja.

Svi objekti koji su ostali otvoreni i koji nastavljaju sa svojim radom moraju se pridržavati visokog stupnja zaštite. Trgovine, koje su ovih dana prepune ljudima, pozvale su kupce da drže distancu među sobom, dok neke lijepljenjem traka održavaju sigurnu udaljenost.

received 529433354651207 e1584628746502

Na isti način postupile su i ljekarne ispred kojih se čeka u redovima. Unutar objekta zahtijeva se udaljenost od minimalno 2 metra, dok se izvan njega sigurnosni razmak smanjuje na 1 metar.

S radom je nastavila i Gradska tržnica Virovitica u koju je ulazak kontroliran. Djelatnici poslovnog parka prilikom ulaska kupaca na tržnicu obavljaju dezinfekciju ruku, te na taj način smanjuju mogućnost zaraze.

MG 7059

Od ostalih mjera kojih se objekti moraju pridržavati najvažnije je za istaknuti svakodnevno čišćenje poslovnih prostora, osigurati da se ne stvaraju gužve i dati jasne upute na koji način će se to postići, te je potrebno osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima za ruke namijenjene korisnicima i uz njih postaviti kratku obavijest o općim mjerama smanjenja rizika od zaraznih bolesti.

Najveći udar na poslovanje svakako će osjetiti ugostiteljski objekti diljem RH koji su prestali s radom od ponoći. Terase su prazne. Kafići, koji su građanima svakodnevno predstavljali mjesto za opuštanje, zatvorili su svoja vrata. I dalje nije izvjesno do kada će ova situacija trajati i kada će se život, kako građana Virovitice tako i cijelog svijeta, vratiti u normalnu. Na nama jedino ostaje pridržavati se svih mjera sigurnosti koje pristižu iz sata u sat te se nadati kako će epidemija završiti u što skorijem vremenu.

IMG 20200319 085249

Dodatne informacije o objektima koji su obustavili svoj rad, o onima koji su i dalje otvoreni, te o mjerama kojih se moraju pridržavati, možete pronaći na OVDJE.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”585049″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content