FOTO Bez Pavlovića i Ferenčevića, virovitički košarkaši na svom parketu uvjerljivo poraženi od Podravca iz Virja

Subotnja večer bila je rezervirana za nastavak košarkaškog prvenstva u 2. ligi Sjever. Košarkaši Virke, nakon prošlotjednog poraza u Koprivnici, na domaćem su terenu u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić odigrali utakmicu 18. kola protiv trenutno trećeplasirane momčadi ligaške ljestvice, Podravca iz Virja.

U uvodnim minutama činilo se kako će virovitički košarkaši biti neugodan protivnik za kvalitetnijeg suparnika. Agresivnim načinom igre i odličnim pristupom samoj utakmici Virkasi su poveli rezultatom 8:3. Nakon toga, sve je stalo. Gostujuća ekipa preuzima kontrolu nad utakmicom i prvu četvrtinu završava sa prednošću od 13 poena, završilo je 29:16 u korist gostiju. Snage za povratak nije bilo.

IMG 2469 Custom

Zbog nervoze i velikog zaostatka, domaća momčad promašivala je velik broj šuteva koje bi u svakoj drugoj situaciji uspješno realizirala. Samim time, prednost Virja do kraja utakmice samo je rasla do konačnog rezultata 79:113. Svijetla točka jučerašnjeg dvoboja bila je ta da su se svi odabranici trenera Dražena Lukše upisali u strijelce. Uz standardno dobru igru Zvonimira Petrovića, u jučerašnjem porazu najviše se izdvojio Vatroslav Golub sa 24 poena.

-Poslije nekoliko dobrih utakmica uvijek mora doći jedna loša. Ova je došla u nezgodnom trenu budući da smo igrali bez Ferenčevića i našeg kapetana Pavlovića, a kada nemamo igrače koji mogu odgovoriti ovako brzom ritmu uvijek je teško – izjavio je nakon poraza trener Virke Dražen Lukša.

IMG 2596 Custom

Sljedeće kolo naši košarkaši putuju u Varaždin gdje ih u sklopu 19. kola očekuje Vindija.

-To će nam biti do sada najbitnija utakmica protiv direktnog suparnika za ostanak u ligi. Pobjedom protiv ekipe koju smo dobili na domaćem terenu osigurali bi mirnoću za nadolazeće susrete i zadržali mjesto koje nam garantira ostanak u ligi. Nadam se da ćemo se uspjeti odvojiti sa dna tablice i naredne sezone ostati u ovom ligaškom društvu – dodao je.

Za KK Virka nastupili su: Šutalo J. (2), Ključec R. (10), Manojlović M. (2), Ferenčević N. (2), Golub V. (24), Petrović M. (4), Petrović S. (11), Moslavac L. (2), Krakić I. (4), Cah D. (4), Petrović Z. (14). Trener: Dražen Lukša.

(www.icv.hr, mr, foto: M. Rajnović)

[g-gallery gid=”583743″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content