Grad Virovitica uputio apel poslodavcima i djelatnicima

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, Stožer civilne zaštite Grada Virovitice i gradonačelnik Ivica Kirin upućuju apel svim poslodavcima i djelatnicima da se rad od kuće organizira gdje je god to moguće, otkažu sva nepotrebna putovanja te da se svi eventualni sastanci odvijaju na daljinu pomoću tehnologije. Na radnim mjestima potrebno je osigurati propisanu udaljenost i sve dezinfekcijske mjere.

Najvažnije, zabranjen je dolazak na posao djelatnicima koji imaju bilo kakve simptome koje upućuju na koronavirus te onim djelatnicima čijem je članu obitelji ili osobi iz neposrednog okruženja propisana samoizolacija. Ti su djelatnici obvezni koristiti godišnje odmore ili bolovanja, ovisno o dogovoru s poslodavcem. Gradonačelnik Ivica Kirin ističe kako je Grad Virovitica mobilizirao komunalne redare, vatrogasce i po potrebi operativne snage Stožera koji će vršiti kontrolu provedbe navedenih mjera koje također uključuju i okupljanja na javnim površinama.

– Molim sve djelatnike i poslodavce da se strogo drže propisanih mjera. U ovoj situaciji
moramo imati rigorozna pravila i njih se svi zajedno držati. U svim tvrtkama i institucijama dodatno će se vršiti nadzor od strane državnog inspektorata i drugih državnih tijela, a oni koji se spomenutih mjera ne budu pridržavali snosit će odgovornost i posljedice za iste – naglašava Kirin. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content