Hrvatska obrtnička komora donijela odluku o oslobađanju svih obrtnika plaćanja komorskog doprinosa

Upravni odbor HOK-a donio je Odluku kojom traži Skupštinu da oslobodi sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa u sljedeća tri mjeseca, počevši od 1. travnja 2020. godine.

– Smatramo da isključivo otpis svih javnih davanja može pomoći obrtnicima u prevladavanju ove krize. I to Hrvatska obrtnička komora prva pokazuje svojim primjerom oslobađajući sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa. Vodeći računa i o razvoju situacije i sve većoj ugroženosti svih obrta u svim sektorima, tražimo otpis obveza za javna davanja umjesto odgode, jer odgoda neće zaustaviti otpuštanje radnika ni zatvaranje obrta.

U trenutcima ove krize na raspolaganju smo obrtnicima za sva pitanja, neumorno radimo na rješavanju problema i nedoumica u poslovanju svih specifičnih obrtničkih branši i maksimalno smo uključeni u sve aktivnosti pri kreiranju gospodarskih mjera i kriterija. I dalje ćemo se, kako i do sada, snažno zalagati za opstanak najžilavijeg segmenta hrvatskog gospodarstva – obrtništva. Obrtnici i obrtnice tu smo s vama i za vas – rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a.

Svi članovi Hrvatske obrtničke komore bit će oslobođeni plaćanja komorskog doprinosa za 2. kvartal, tj. od 1. travnja do 30. lipnja 2020. Radi se o cca 80.000 obrtnika odnosno nešto više od 1200 obrtnika na području Virovitičko-podravske županije, što predstavlja ukupno financijsko rasterećenje od 18.240.000 kuna.

(koronavirus.hr, HOK VPŽ)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content