Impozantna letjelica na nebu iznad Papuka: Balon Geoparka leti samo u promotivne svrhe

Iako su privremeno zatvoreni dijelovi turističke infrastrukture Parka prirode Papuk, promocija zaštićenih vrijednosti visoko na nebu se i dalje nastavlja, ali bez javnih okupljanja. Riječ je naravno o promociji putem Geoparkovog balona čiji je dolazak dugo iščekivan, više puta najavljivan i odgađan, no vremenska prognoza za naredne dane obećava nesvakidašnju predstavu na području Parka prirode Papuk.

– Prvi letovi odrađeni su jučer (utorak) s nogometnog stadiona u općini Velika u smjeru Kutjeva. Mi smo i protekli vikend proveli na otvorenom, uživajući u prekrasnom vremenu te ćemo nastaviti i sljedećih dana. Letovi su naravno bez posjetitelja, lete samo djelatnici i letovi su u svrhu promocije, dakle kako bi budući posjetitelji vidjeli kakva se čarolija krije u ovom našem sadržaju. Predlažemo da se čuvate, a lijepo vrijeme provedete uživajući na svježem zraku – kaže ravnatelj Parka Alen Jurenac.
Balon je nabavljen u sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“ i do sada je privukao najveći interes javnosti, a priča o njemu odjeknula je na sve strane.

1703balon 1

– Već se nestrpljivo iščekuje nova prilika za ovako veličanstvenu priredbu Balon kluba Zagreb. Balon Geopriče najveći je balon u njihovom „voznom parku“, a mi se usuđujemo reći i najljepši i najfotogeničniji. Podsjećamo, projekt „Geopriče UNESCO geoparka” je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu s Upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – zaključuje Jurenac.

Iz parka također podsjećaju kako projekt „Geopriče UNESCO geoparka“ obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu – kategoriju ulaganja. Od posjetiteljske infrastrukture i sadržaja planira se izgradnja i opremanje Geo–info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka, rekonstrukcija ceste Slatinski Drenovac–Jankovac–Granica županije te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca. (www.icv.hr, vg)

1703balon 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content