OPĆINA PITOMAČA Održana godišnja skupština DVD-a Sedlarica

Proteklog vikenda održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Sedlarica u Društvenom domu u Sedlarici.

Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Sedlarica Mario Čajkulić. Na početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste: zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Marija Klementa, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željka Palkovića, zamjenika predsjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Josipa Nemeta, župnika Ljubu Krmara, gospodina Kostelac Ivana, Udrugu žena Bilogorka i predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društva: Turnašica, Otrovanec, Mala Črešnjevica, Stari Gradac, Batinske, Starogradački Marof, Vukosavljevica, Gornje Zdjelice, Velika Črešnjevica.

DSC2790

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik Alen Maresić. Iznio je da Dobrovoljno vatrogasno društvo Sedlarica je osnovano 1937. godine, te djeluje neprekidno svih tih godina. Od 1993. godine kad je osnovana, nalazi se u sustavu Vatrogasne zajednice Općine Pitomača. Društvo broji 76 članova, od toga 12 operativnih, 20 izvršnih, 16 ostalih, 5 pričuvnih, 2 pomažuća, 1 veteran, 10 pomladak, 10 mladeži.
Upravni odbor broji 7 članova, zapovjedništvo 5 članova, te nadzorni odbor 3 člana. Svi operativni članovi su obavili specijalističke preglede, a 3 člana stekla su zvanje strojar.

DSC2760

Od opreme imaju jedno navalno vozilo, jednu traktorsku cisternu, te vatrogasni kombi za prijevoz natjecateljskih ekipa te ostalih vatrogasaca. Prošle godine dobili su 5 kaciga donacijom iz Tirol. Što se intervencija tiče, u 2019. godini nisu imali niti jednu, a tako bi voljeli da bude i u 2020. godini.

U siječnju nastupili su na zimskom kupu koji je organizirala Vatrogasna zajednica općine Pitomača s muškom B, muškom A i ženskom A ekipom. Na Općinskom natjecanju u Grabrovnici nastupili su s 5 ekipa: djeca, muška A ekipa koja je osvojila 2. mjesto, muška B ekipa koja je osvojila 1. mjesto, ženska A ekipa koja je osvojila 2. mjesto i mladež muška koji su osvojili 3. mjesto. Na županijskom natjecanju u Kladarama nastupili su s tri ekipe: muška A ekipa, muška B ekipa i ženska A ekipa, te su sudjelovali na županijskom natjecanju za djecu i mladež u Suhopolju. Na kupu ”Za Štefinu” održanom u Turnašici, nastupili su s muškom A ekipom i muškom B ekipom. Sudjelovali su i na ljetnom kupu u Gornjem Bazju s muškom B, ženskom B i muškom A ekipom, te smo bili i na ljetnom kupu u Paukovcu s jednom ekipom. Isto tako sudjelovali su s jednom ekipom odraslih, jednom ekipom djece i jednom ekipom mladeži na natjecanju u V. Črešnjevici sa starom ručnom vatrogasnom špricom s konjskom zapregom. Na natjecanju operativnih vatrogasaca koje se održalo u Turnašici, sudjelovali je 5 operativnih članova koji su osvojili 1. mjesto. Sudjelovali su na zimskim kupovima u Leskovcu, Ribnici, Andrilovcu, Ostrni, Rugvici i Posavskim bregima.

IMG 3962

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Josip Nemet dodijelio je diplome i spomenice Valentinu Čajkulić za 10 godina aktivnosti, Marku Čajkulić za 20 godina aktivnosti i Ivanu Kovač za 20 godina aktivnosti, te je dodijelio uvjerenja za program usavršavanja za specijalnost strojar: Ivanu Gašpariću, Valentini Vucikuja i Alenu Maresiću.

DSC2782

Predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković dodijelio je diplome za stečeno zvanje dočasnik: Ivanu Gašpariću i Matiji Gašpariću, te je dodijelio iskaznice operativnim vatrogascima, koje su zaslužili: Tugomir Kolar, Alen Maresić, Ivan Kovač, Darko Gašparić, Dejan Rengel, Ivan Gašparić, Mladen Blažeković, Ivan Sabo, Antun Malčec, Marijan Hampovčan, Željko Vlašićek i Marijan Štukar.

Sve prisutne je pozdravio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić koji je čestitao i zahvalio DVD-u Sedlarica na radu i zaželio da i ove godine nemaju intervencija.

IMG 3958

Sve prisutne pozdravio je i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement koji je čestitao DVD-u Sedlarica na niti jednoj intervenciji i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

IMG 3966

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković, Foto Begović)

[g-gallery gid=”583561″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content