PLENUM 1. ŽNL Rezovac, Graničar Bušetina i Mladost Čačinci jednoglasni: Osvojimo li naslov prvaka idemo u 4. ligu

U prostorijama Županijskog nogometnog saveza u Virovitici, održan je plenum 1. županijske nogometne lige.

Pred nazočne predstavnike klubova su izašli predsjednik Županijskog nogometnog saveza Đuro Bukvić, tajnik Krunoslav Moslavac, povjerenik za natjecanje Damir Vargović, povjerenik za natjecanje mlađih dobnih uzrasta Željko Moslavac i disciplinski sudac Tihomir Majstorović.

Uoči sezone koja počinje ovog vikenda klubovi su upozoreni na neke detalje s kojima je bilo problema u jesenskom dijelu natjecanja. Predstavnici klubova su kasnili na obvezni sastanak službenih utakmica pred početak utakmice i često je bilo propusta prilikom upisivanja službenih osoba u zapisnik, kao što su rukovoditelj osiguranja ili službeni fizioterapeut.

IMG 2732 Custom

Prva županijska nogometna liga je vrh natjecanja u našoj županiji stoga mora kvalitetno prednjačiti u svakom pogledu.

Krunoslav Moslavac je pohvalio predstavnike klubova da su većinom unijeli u Comet sustav liječničke preglede.

Tihomir Majstorović na temelju analize ustvrdio je da je smanjen broj žutih, ali nažalost povećan broj crvenih kartona, u čemu prednjači Borova, koja je najslabije plasirana na fair play ljestvici.

Željko Moslavac izvijestio je predstavnike da će se uoči početka juniorskih liga odigrati dva kola kupa.

IMG 2739 Custom

Svi predstavnici klubova su bili suglasni da će ovogodišnje proljeće biti jedno od najuzbudljivijih u 1. županijskoj nogometnoj ligi, kako u borbi za naslov, tako i u borbi za ostanak u ligi.

Zbog rekonstrukcije svog igrališta Voćin će ovog proljeća, a po svoj prilici i iduće jeseni igrati u Ćeralijama. Predstavnici Rezovca, Graničar Bušetine i Mladosti iz Čačinaca izričito su se izjasnili, da će u slučaju osvajanja naslova prvaka prihvatiti izazov natjecanja u 4. ligi Bjelovar–Koprivnica–Virovitica u idućoj sezoni.

Prema riječima predsjednika Županijskog nogometnog saveza Đure Bukvića Hrvatski nogometni savez, nakon niza pomoći klubovima u opremi za treniranje, kreće u izgradnju 105 nogometnih igrališta s umjetnom travom na prostoru cijele Hrvatske. Na području naše županije zasad je predviđeno pet takvih igrališta. Hrvatski nogometni savez bi nabavio umjetnu travu, dok bi lokalna samouprava morala riješiti pripremu terena za postavljanje igrališta. Financijski gledano svaka strana: Hrvatski nogometni savez s jedne i lokalna samouprava s druge strane snosi po pola investicije. Neke sredine na području naše županije već su pokazale interes za spomenuti projekt.

IMG 2736 Custom

– Prema svemu sudeći očekuje nas neizvjesna sezona. Veliki broj gledatelja na nogometnim terenima proteklog vikenda pokazuje da su gledatelji željni nogometa. Sportska borba mora iznjedriti novog prvaka, koji će biti spreman za izazove 4. lige. Maksimalno ću se založiti da samo igra na zelenom travnjaku donese pobjedu. Oni koji misle drugačije moraju biti trajno isključeni iz nogometa – zaključio je Bukvić.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”584000″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content