Porezna poslala važnu obavijest: Kreće primjena novog sustava fiskalizacije

Porezna uprava najavljuje svojim obveznicima fiskalizacije da u svibnju 2020. godine ističe valjanost poslužiteljskog certifikata Porezne uprave cis.porezna-uprava.hr koji se koristi i u produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, piše Poslovni.hr.

Novi poslužiteljski certifikat će se u četvrtak 21. svibnja 2020. godine u 5:00 sati implementirati na strani sustava Porezne uprave.

Obveznici će javni ključ novog certifikata moći početi preuzimati prije njegove zamjene, od 30. travnja 2020. godine kroz FINA tražilicu certifikata (http://rdc.fina.hr/certificate-search/) ili na Internet stranici Porezne uprave. Preporučamo obveznicima da se za pomoć pri preuzimanju i pohrani javnog ključa poslužiteljskog certifikata obrate proizvođaču/održavatelju programskog rješenja za fiskalizaciju kojeg koriste i/ili svojoj IT podršci jer u suprotnom, nakon zamjene certifikata na Centralnom poslužitelju Porezne uprave će im biti upitna fiskalizacija računa.

Prije isteka poslužiteljskog certifikata produkcijskog sustava izvršit će se obnova poslužiteljskog certifikata testnog sustava Fiskalizacije cistest.apis-it.hr 06. travnja 2020. godine u 16:00 sati gdje će se nadolazeća promjena moći testirati. Poslužiteljski certifikat testnog sustava će se moći preuzimati s FINA stranice od 02. travnja 2020. godine. (poslovni.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content