Stožer civilne zaštite općine Čađavica održao sjednicu i uputio apel stanovnicima općine

Stožer civilne zaštite općine Čađavica jučer (petak) je u redu načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića održao sjednicu Stožera. Tema sjednice je bio je koronavirus.

Zaključci sa sjednice su sljedeći:

1. Općina Čađavica pristupiti će dodatnoj nabavci sredstava za dezinfekciju ruku i prostora i podijeliti ustanovama na području općine Čađavica,

2. Daje se ovlast komunalnom redaru Općine Čađavica o kontroliranju i poduzimanju radnji vezanih za eventualno kršenje odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, koju je donio Stožer civilne zaštite RH dana 19.03.2020. godine,

3. Općina Čađavica, sukladno odluci načelnika, do daljnjega je za javnost zatvorila Malu školu, sve javne zgrade, društvene domove i prostorije Općine Čađavica. Svakodnevno se provodi dezinfekcija javnog prostora koji se koristi.

4. Kao mjera sprečavanja širenja COVID-19 bolesti buduća komunikacija stožera Civilne zaštite općine Čađavica odvijati će se elektroničkim putem u realnom vremenu putem posebne Viber grupe, osim u iznimnim slučajevima.

Svi zaključci Stožera civilne zaštite općine Čađavica biti će javno dostupni na internet stranicama Općine Čađavica.

Iz Stožera civilne zaštite općine Čađavica još jednom apeliraju na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite, te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Također, naglašavaju kako svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. (www.icv.hr, adf, Stožer civilne zaštite općine Čađavica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content