U Katoličkoj klasičnoj gimnaziji Virovitica održano županijsko natjecanje iz matematike za osnovne i srednje škole

U Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici u srijedu 4. ožujka 2020. održano je Županijsko natjecanje iz matematike za osnovne i srednje škole.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 73 učenika i to 47 učenika osnovnih škola od 4. do 8. razreda, te 26 učenika srednjih škola koji su se natjecali u dvije kategorije: A kategorija – matematička gimnazija i B kategorija – ostale gimnazije, strukovne i tehničke škole.

U natjecanju su kao mentori i članovi povjerenstva sudjelovala i 42 učitelja/profesora.

Na početku su učenike i mentore pozdravili i zaželjeli im puno uspjeha profesorica Vedrana Prpić Tuk, predsjednica županijskog povjerenstva, ravnateljica Katoličke klasične gimnazije Marijana Novak Stanić, te u ime Virovitičko podravske županije Vesna Šerpac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju.

Na ovogodišnjem natjecanju najbolje rezultate su postigli ovi učenici:

IMG 8346 Custom

OSNOVNE ŠKOLE

U četvrtom razredu osnovne škole treće mjesto dijeli dvoje učenika, Ivano Bocor učenik OŠ Josipa Kozarca iz Slatine i Gabrijel Tišljar učenik OŠ IBM Virovitica. Drugo mjesto također dijele dvije učenice, Nika Gverić i Anja Brešćanski obje iz OŠ IBM Virovitica, kao i učenica koja je osvojila prvo mjesto Nikolina Hetzel.

U kategoriji petih razreda treće mjesto dijele dvije učenice OŠ IBM Virovitica i to Neva Barčanac i Ana Drimal, drugo mjesto pripada Gabrielu Momčiloviću, učeniku OŠ Suhopolje, a prvo mjesto je osvojila Dora Bačani, učenica OŠ Eugena Kumičića iz Slatine.

U šestom razredu osnovne škole treće mjesto je osvojio Damjan Krupa iz OŠ Voćin, drugo  mjesto Marko Teskera iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica, a prvo mjesto pripada Patriku Novogradecu iz OŠ Petra Preradovića Pitomača.

U sedmom razredu treće mjesto je osvojio Nikola Kucljak, učenik OŠ Vladimira Nazora Virovitica, drugo mjesto Jakov Čajkulić iz OŠ Petra Preradovića Pitomača, a prvo mjesto Ivan Jadek iz OŠ Josipa Kozarca Slatina.

U kategoriji osmih razreda treće mjesto dijele Antonio Relić, učenik OŠ IBM Virovitica i Patrik Štruklec, učenik OŠ Josipa Kozarca Slatina. Drugo mjesto osvojio je Dominik Gaća iz OŠ Josipa Kozarca Slatina, a prvo mjesto Roko Milković, također iz OŠ Josipa Kozarca.

IMG 8412 Custom

SREDNJE ŠKOLE A KATEGORIJA – MATEMATIČKA GIMNAZIJA

U prvom razredu prvo mjesto je osvojila učenica Darija Svat, ona je ujedno jedina izborila pravo na županijsko natjecanje u svojoj kategoriji.

U drugom razredu drugo mjesto dijele Ena Dvojak i Ema Lovreković, a prvo mjesto je osvojio Matija Relić.

U trećem razredu treće mjesto je osvojio Alan Đurđević, drugo mjesto pripada Luki Peru, a prvo mjesto Filipu Smrčeku.

U četvrtom razredu je treće mjesto osvojio Denis Ronik, drugo mjesto Iva Rengel, a prvo mjesto pripada Ini Moslavac.

Svi učenici pohađaju Gimnaziju Petra Preradovića Virovitica – smjer matematička gimnazija.

IMG 8498 Custom

SREDNJE ŠKOLE B KATEGORIJA – OSTALE GIMNAZIJE I STRUKOVNE ŠKOLE

U prvom razredu treće mjesto je osvojio Nikola Filipović, učenik Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, drugo mjesto dijele Viktoria Bartulović, učenica Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici i Sven Oužecky, učenik Srednje škole Marka Marulića Slatina. Prvo mjesto pripalo je Noi Fazekašu, također učeniku Srednje škole Marka Marulića iz Slatine.

U drugom razredu treće mjesto je osvojio Klaudio Čimin, učenik Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Drugo mjesto osvojila je Elena Bičanić, učenica Srednje škole Marka Marulića Slatina, a prvo mjesto je osvojila Ivona Bosec također iz Srednje škole Marka Marulića.

U trećem razredu drugo mjesto je osvojio Matej Krnjak-Madjerić, učenik Strukovne škole Virovitca, a prvo mjesto Mislav Korotaj, učenik Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici.

U četvrtom razredu sva tri mjesta su odnijeli učenici Srednje škole Marka Marulića iz Slatine i to: treće mjesto Una Maravić, drugo mjesto Mislav Matišić, a prvo mjesto dijele Robert Orlić i Boris Boronjek.

IMG 8379 Custom

(Katolička klasnična gimnazija Virovitica)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content