Udruga Roda i PU virovitičko-podravska u subotu organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica

U subotu, 14. ožujka od 15 do 17 sati na parkiralištu pokraj Zagrebačke banke u Virovitici udruga Roda i Policijska uprava virovitičko-podravska organiziraju besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi kako bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju, jer pravilno korištenje autosjedalice uvelike smanjuje rizik teškog stradavanja djeteta u prometnoj nesreći. Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji savjetuju se roditelji koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, donesu upute proizvođača sjedalice i dovedu svoje dijete.

Osim samog pregleda, kod Rodinih savjetnica za autosjedalice će roditelji moći dobiti savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica, te odgovore na sva pitanja u vezi propisanog, pravilnog i sigurnog prijevoza djeteta u vozilu. Na pregled se pozivaju i svi koji su u očekivanju rođenja djeteta kojima treba savjet u odabiru prve autosjedalice. (PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content