Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sudjeluje u Bruxellesu na sjednici Odbora regija Europske unije

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sudjeluje u Bruxellesu na sjednici Odbora regija Europske unije, na pripremnom sastanku Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku (ECON) te na sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun Europske unije (COTER). Uz župana Igora Androvića u Bruxellesu je i predsjednik Hrvatske zajednice županija, odnosno šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku nadležan je za ekonomsku i monetarnu uniju, reguliranje financijskih usluga, slobodno kretanje kapitala i platnih usluga, poreznu politiku i politiku tržišnog natjecanja te međunarodni financijski sustav utvrđen je program, dok povjerenstvo COTER upravlja zajedničkim aktivnostima Odbora regija i OECD-a u područjima kao što su: kvaliteta javnih ulaganja, decentralizacija te regionalni, urbani i ruralni razvoj. Glavni je cilj te suradnje ojačati politički dijalog između OECD-a i lokalnih i regionalnih vlasti Europske unije i u konačnici unaprijediti javne politike koje potiču gospodarsko i socijalno blagostanje.

viber image 2020 03 03 11 28 01 Custom
foto: facebook

– Povjerenstvo je raspravljalo i o povezivanju provedbe tekućeg razdoblja kohezijske politike s prioritetima buduće kohezijske politike, kako bi se prenijela snažna poruka državama članicama, Europskom parlamentu i Europskoj komisiji o važnosti uključivanja lokalnih i regionalnih vlasti u buduće planiranje za razdoblje 2021. – 2027. godine, u skladu s istinskim partnerstvom u definiranju ciljeva europskih strukturnih i investicijskih fondova – naglasio je župan Andrović.

Povjerenstvo je na sastanku u utorak raspravljalo o depopulaciji i klimatskim promjenama u unutarnjim područjima regija s ciljem potaknuti europske institucije da teritorijalnu koheziju iskoriste za suočavanje s aktualnim procesom depopulacije i utjecajem klimatskih promjena na unutarnja područja europskih regija. Povjerenstvo je raspravljalo i o povezivanju provedbe tekućeg razdoblja kohezijske politike s prioritetima buduće kohezijske politike (2021. – 2027. godine), kako bi se prenijela snažna poruka državama članicama, Europskom parlamentu i Europskoj komisiji o važnosti uključivanja lokalnih i regionalnih vlasti u buduće planiranje za razdoblje 2021. – 2027. godine, u skladu s istinskim partnerstvom u definiranju ciljeva europskih strukturnih i investicijskih fondova.

(www.vpz.hr, sibensko-kninska-zupanija.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content