Muškarac (47) krivotvorio propusnicu za mladića (28) i pokušao ga “prošvercati” u VPŽ

Jučer (utorak) oko 18 sati u Dinjevcu otkriven je slučaj krivotvorenja propusnice. Naime, kako izvještava PU virovitičko-podravska na punktu Civilne zaštite redovnom kontrolom djelatnici su zaustavili teretno vozilo s kojim je upravljao 47-godišnji vlasnik vozila dok se kao putnik u vozilu nalazio i 28-godišnjak.

Izvršenom provjerom propusnica djelatnici civilne zaštite, točnije članovi DVD-a Dinjevac, posumnjali su u ispravnost propusnice za putnika u vozilu i o tome obavijestili policiju.

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 47-godišnjak izradio propusnicu za sebe kao vlasnika obrta i krivotvorenu propusnicu o napuštanju mjesta prebivališta za 28-godišnjaka koji nije zaposlenik njegova obrta. Protiv 47-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave – stoji u policijskom priopćenju.

Načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević istaknuo je kako ovaj slučaj pokazuje koliko je važna suradnja koju su ostvarili s vatrogascima, lovcima, GSS-om i ostalim građanima koji su se priključili djelovanju lokalnih Stožera civilne zaštite.

– Njihova pomoć i angažman uvelike pomažu da granice naše županije držimo pod kontrolom. Zaista im hvala svima, jer ćemo se samo zajedničkim snagama, suradnjom i poštivanjem mjera uspjeti othrvati ovoj zarazi – rekao je načelnik. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content