Rukometaši Slatine i Orahovice iduće sezone ostaju u dosadašnjim ligama: U idućoj sezoni pokušati napraviti iskorak prema prvom mjestu

Jednoglasnom odlukom Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza od 21. travnja poništena su sva prvenstvena i kup natjecanja u sezoni 2019./20. koja su u nadležnosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza.

U idućoj sezoni 2020./21. svi klubovi će se natjecati u ligi u kojoj su se natjecali i ove sezone, što znači da neće biti ispadanja iz lige niti će biti plasmana u viši rang natjecanja. Dva virovitička prvoligaša 1234 Virovitica i Viro Virovitica su na taj način zadržala status.

Rukometni klub “Slatina” prošlu sezonu završio je na drugoj poziciji u 2. ligi Istok. Odustajanjem od daljnjeg natjecanja u 1. ligi Sjever druge momčadi PPD Zagreba otvorilo se jedno slobodno mjesto u ligi. Ljetos je organizirana kvalifikacijska utakmica koju su igrali Dugo Selo i Slatina na neutralnom terenu u Sesvetama, kako bi se popunilo upražnjeno mjesto u ligi. Pobjeda je pripala Dugom Selu tek nakon izvođenja sedmeraca, jer je susret nakon 60 minuta završio bez pobjednika rezultatom 28:28.

U slatinskom drugoligašu nisu očajavali već su se ozbiljno pripremili za ovu sezonu. U ligaško natjecanje su ušli bez imperativa. Od početka su bili na vodećoj poziciji. Obje utakmice s direktnim konkurentom za naslov ekipom NEXE II završile su bez pobjednika. Do prekida natjecanja imali su deset pobjeda i tri remija s 23 osvojena boda, jedan više od druge ekipe našičkog NEXE-a, tako da u Slatini ostaje žal za neiskorištenom prilikom koja bi im omogućila povratak u prvoligaško društvo.

– Žao nam je što je ova sezona završila na ovakav način. Bili smo na korak do naslova prvaka i plasmana u viši rang natjecanja. Tu ne možemo ništa promijeniti, to je viša sila. Imamo mladu momčad. Svi igrači su stasali u našem klubu i ubuduće će pokazati da su prava klapa – pomalo sjetna rekla nam je tajnica RK “Slatina” Biljana Frajhaut.

Rukometaši Orahovice su prošle sezone ispali iz 2. lige Istok te su se nakon dvije sezone ponovno vratili u trećeligaško društvo. U ovogodišnjoj sezoni koja je prekinuta, Orahovčani su se nalazili na trećem mjestu s izgledima da se do kraja ligaškog natjecanja upuste u borbu za naslov, koji bi im osigurao povratak u drugoligašku konkurenciju.

– U klubu si nismo ove sezone ni postavili imperativ povratka u 2. ligu. Očekivali smo ovakvu odluku Hrvatskog rukometnog saveza. Uprava Kluba obavila je razgovor sa svim igračima i trenerom Tomislavom Prebegom te je dogovoreno da i u idućoj sezoni ostanu na okupu, kada bi ozbiljno krenuli u borbu za naslov prvaka i povratak u drugoligašku konkurenciju – rekao nam je Alen Šahinović, tajnik RK “Orahovica”.

Očito će obje ove momčadi pokušati iduće sezone, kada se za to steknu epidemiološki uvjeti, napraviti rezultatski iskorak.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content