Stiže nam proljeće! Tjedan pred nama donosi porast temperatura, no nemojte zaboraviti na mjere zaštite od koronavirusa

Suho, stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme očekujemo do kraja tjedna. Poljoprivrednicima nastavak sušnog vremena nije dobra vijest. Obilnije oborine nisu na vidiku. Sustavi navodnjavanja dobro će doći. Tjedan pred nama donosi nam porast temperature zraka, osobito tijekom dana.

Jutarnje temperature zraka očekujemo od 2°C do 10°C tijekom subote i nedjelje. Najviše dnevne vrijednosti temperature zraka očekujemo od 18°C do 24°C ili koji stupanj više u dane vikenda.

Vjetar slab do umjeren na udare i jak istočni i sjeveroistočni. Od srijede će vjetar slabjeti i okretati na južne smjerove. Do petka će se zadržati vedrina ili plavetnilo na nebu.

UV- indeks visok!

Adekvatno se zaštitite od štetnog ultraljubičastog zračenja. Visok UV-indeks (6,7) kod najosjetljivijih ljudi je 15 minuta dovoljno za opekline 1. stupnja. Od petka će nebesko plavetnilo tu i tamo kvariti gdje koji oblak.

Unatoč lijepom proljetnom vremenu, nemojte zaboraviti na mjere zaštite od koronavirusa! Već i ako planirate boravak u prirodi, neka bude što kraći i obavezno izbjegavajte mjesta većeg okupljanja ljudi. Prošetajte se, ali ne zadržavajte na javnim površinama.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content