Udruga Jaglac pokrenula još jedan vrijedan projekt “Nauči me i uspjet ću!”

Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica pokrenula je još jedan iznimno koristan i vrijedan projekt. Naime, predsjednica Udruge Đurđa Šimatović, potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nauči me i uspjet ću!“ prijavljen u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“ uz savjetodavnu pomoć Razvojne agencije Vidra.

Partneri na projektu su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, „Mi“ udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju, Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Vrijednost projekta iznosi 1.492.970,50 kuna, a financiran je od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Posrednička tijela su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Trajanje provedbe projektnih aktivnosti je 24 mjeseca.

-Opći cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga, podrškom obitelji s ovisnim članom te edukacijom stručnjaka na području Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.  Ovim projektom omogućuje se dostupnost i širenje socijalne usluge u zajednici na području tri županije, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske i to za tri ciljne skupine: 55 osoba s invaliditetom, 45 članova obitelji i 17 stručnjaka čime se stvaraju uvjeti za razvoj, unaprjeđenje i podizanje kvalitete socijalne usluge u zajednici – rekla je predsjednica Šimatović.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content