VIDEO Pogledajte kako su naši učenici obilježili Dan planeta Zemlje u filmu “Školarci iz VPŽ u borbi protiv korone”

blank

Ovaj videozapis nastao je suradnjom svih osnovnih škola i Katoličke klasične gimnazije u Virovitičko-podravskoj županiji.

Nastao je na poticaj pročelnice županijskog Ureda za prosvjetu i demografiju Vesne Šerepac i kao zaključak prvog virtualnog kolegija ravnatelja OŠ koji je organizirao župan virovitičko-podravski Igor Andrović. Ovim videozapisom, a u ozračju sadašnje epidemiološke situacije na području naše županije i obilježavanja Dana planeta Zemlje, učenici škola željeli su potaknuti sve svoje sugrađane na veću odgovornost u ponašanju u vrijeme korona virusa i svijest o potrebi očuvanja zdravlja te ih motivirati na aktivno uključivanje u očuvanje okoliša o čijem stanju ovisi naša zajednička budućnost.

Sve su škole slanjem fotografija ili snimaka svojih vrijednih učenika doprinijele konačnom uratku, dok je tekst pjesme u pozadini videa zajednički rad učiteljica Marinele Zrinščak Begovac i Renate Grahovac iz OŠ Eugena Kumičića i njihovih učenika. Za glazbeni aranžman zaslužan je Slatinčanin Mario Novaković, a sve materijale objedinila je Lareta Žubrinić, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica.

(www.vpz.hr, lž, bm, foto: ilustracija)