“ČOVJEK OD ČELIKA” Slatinski ultramaratonac Goran Draksler u 24 sata istrčao 153 kilometra

Slatinski ultramaratonac Goran Draksler, član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, ostvario je nešto nevjerojatno i svake pohvale vrijedno, istrčao je 153 kilometra u 24 sata.

Naime, Goran je trebao 23. svibnja sudjelovati u utrci na 24 sata u Slavonskom Brodu, no situacija uzrokovana epidemijom koronavirusa onemogućila je organizatore Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda da u potpunosti organiziraju i provedu ovaj događaj. Pošto se Goran dugo pripremao za tu utrku i stekao odličnu fizičku spremnost te kako bi podigao ljestvicu svoje izdržljivosti, odlučio se na vrlo velik izazov – trčati 24 sata bez prestanka sa tek malim zaustavljanjima radi okrijepe ili fotografiranja. Svoj pohod, za mnoge nemoguć, započeo je jučer u 8.00 sati na pomoćnom terenu Nogometnog kluba Slatina, a završio ga je jutros u 8.00 sati s ukupno istrčanih 153 kilometara.

99427594 182483553024737 5094918909228744704 n Custom

Tijekom jučerašnjeg dana i noći sa subote na nedjelju, Gorana su došli podržati mnogi prijatelji, rodbina, članovi drugih trkačkih klubova i udruga, predstavnici lokalne uprave… Najveću podršku su mu davali njegovi “Glasnici istine” predvođeni predsjednikom Udruge Pavom Tutenovim koji je cijelo vrijeme bio na stadionu s Goranom. Svatko tko je došao podržati našeg “čovjeka od čelika” te se osjećao spreman, istrčao je s njim pokoji krug, a njegovi kolege maratonci podržavali su ga cijelu noć, trčeći uz njega i bodreći ga što mu je davalo novu, potrebnu snagu.

U isto vrijeme 24 sata trčao je i ultramaratonac Marko Bičanić, član Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda, kojemu je, zapravo, Goran svojim trčanjem davao podršku na daljinu. Ono što Gorana čini još većim je njegova izjava nakon svih tih istrčanih kilometara.

– Sada ću pokupiti svoje stvari, staviti ih u auto i idem doma odspavati do 5 sati sutra ujutro, a zatim na posao.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”590410″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content