FOTO Ludnica, pjesma, ples i veselje: Prije godinu dana Viroviticu su preplavili maturanti, prisjetite se vremena kada je “postojala” norijada

Norijada je tradicionalno okupljanje maturanata povodom završetka trogodišnjeg, četverogodišnjeg ili petogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Najčešće se sastoji od povorke gradom i zajedničkog okupljanja na gradskim trgovima i parkovima uz glazbu i ples.

Sjećate se prijašnjih norijada? Da, to je bilo doba godine kada su se maturanti opraštali od školskih klupa uz pjesmu, ples, ludiranje, zviždanje, kostime, glazbu i sav ostali popratni program.

Ove godine norijada nema, barem zasad. Mjere zbog širenja koronavirusa spriječile su okupljanje većeg broja ljudi, preporučuje se distanciranje tako da nema ni grupa maturanata koje jure gradovima. Možda će se u nekom obliku i organizirati kakvo opraštanje od škole, a informacije o tome još čekamo – piše ePodravina

Dotad, prisjetite se kako je to izgledalo prošle godine na ulicama Virovitice, pogledajte prizore koji su danas, u trenutnoj situaciji, nezamislivi.

(www.icv.hr, epodravina.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”529105″]

[g-gallery gid=”529221″]

[g-gallery gid=”529313″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content