FOTO Nastavljeni radovi na obnovi pruge od Virovitice do Pitomače, uskoro i novo stajalište na “Maloj stanici”

Još u veljači su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić potpisali ugovor sa Zvonkom Dundovićem, izvođačem radova, tvrtkom Swietelsky, za radove na rekonstrukciji pruge Virovitica – Pitomača, duge 21 kilometar. Predviđeno trajanje radova iznosi 18 mjeseci, dok je ukupna vrijednost ove dionice Virovitica – Koprivnica 170 milijuna kuna (bez PDV-a).

Pripremni radovi ubrzo su krenuli, no pojavom epidemija koronavirusa sve je stalo, radi nemogućnosti dolaska radnika tvrtke Svietelsky. Ublažavanjem mjera od strane Stožera civilne zaštite RH, napokon su i oni mogli doći u Hrvatsku te su danas (ponedjeljak) radovi napokon krenuli dalje. Kroz projekt rekonstrukcije pruge, rekonstruirat će se 22 prijelaza, uredit će se peroni za prihvat putnika te će se uredit kolodvori i kolodvorske zgrade.

MG 0141Tako je danas počelo i rušenje stajališta na “Maloj stanici” na početku ulice Zbora narodne garde te su počeli radovi na rekonstrukciji  pruge od pružnog prijelaza u Vinkovačkoj ulici.

Od danas je počela i posebna regulacija prometovanja vlakova i autobusa, o čemu više pročitajte OVDJE.

Kako je to danas izgledalo pogledajte u fotogaleriji… (www.icv.hr, mr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”589858″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content