HVIDRA SLATINA Uredili prostor ispred spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade i kod Križa mučenika na gradskom groblju

Članovi Udruge HVIDR-a Slatina, na inicijativu Grada Slatine, priključili su se akciji uređenja prostora ispred spomen obilježja poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, te uređenju spomenika hrvatskim vojnicima kod Križa mučenika na slatinskom gradskom groblju.

Dok je jedna grupa hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata uklonila neugledno zelenilo u Parku 136. slatinske brigade, druga je obojila Križ mučenika i uredila prostor uz spomenik hrvatskim vojnicima na gradskom groblju.

m DCM 27– Sa uklanjanjem već zastarjelog i uvenulog grmlja, dobit će se veća površina a što će umnogome pridonijeti boljem ugođaju pri obilježavanju značajnih datuma i obljetnica, kada se kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima odaje počast polaganjem svijeća i cvijeća. Također, kod Križa mučenika obojili smo sam križ, a prostor uz spomenik hrvatskim vojnicima isto smo obojili i uklonili ostatke voska od svijeća – rekao je predsjednik slatineke HVIDR-e Ilija Nikolić.

U obije današnje akcije sudjelovalo je 25 članova Udruge HVIDR-a Slatina. Svoj obol u akcijama dao je i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš. (www.icv.hr, ADF; Fotografije D. Fišli)

[g-gallery gid=”590589″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content