Nogometna sezona je završena, ali aktivnosti u NK Virovitici nisu stale: Želimo se u idućoj sezoni natjecati u svim uzrastima u kvalitetnoj ligi A

Odlukom izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza završena je sezona za sve klubove iz nižih stupnjeva natjecanja, pa tako i za Viroviticu, najstariji nogometni klub na području naše županije.

U klubu su zadovoljni postignutim rezultatima u svim uzrastima. Seniorski sastav, koji se bazira na igračima iz klupske nogometne škole se nakon duže pauze natjecao u 3. ligi. Usprkos mnogim skepticima, momčad je bila u gornjem dijelu tablice, gdje bi vjerojatno i završila natjecanje. Novoangažirani trener Vjekoslav Vučeta brzo je našao sinergiju s igračima i iz njih izvukao maksimum. U idućoj sezoni se očekuje potvrda dobrog rada i selekcije.

U klubu glavni naglasak rada stavljaju na školu nogometa, koja okuplja preko dvije stotine malih nogometaša. Svakog dana do prekida aktivnosti zbog pandemije koronavirusa sportski centar Vegeška bio je pravi mali mravinjak, na kojemu su se izmjenjivale brojne grupe, koje vode mladi i educirani treneri.

MG 6053

RASPOLAŽU S ČETIRI TERENA

– Ove godine uputili smo pet trenera na školovanje, što zbog napretka u trenerskoj karijeri, a što zbog stjecanja neophodne trenerske licence. Do početka iduće sezone, oni će imati diplome o završenom školovanju – rekao nam je predsjednik kluba Damir Pervan.

Klub trenutno raspolaže s četiri terena: glavnim, kojega se nastoji što više sačuvati za službene utakmice, terenom u bivšoj vojarni te dva manja terena – onaj s umjetnom travom i pomoćnim terenom. U planu je podići uvjete na još višu razinu: NK Virovitica je praktički nositelj kvalitete rada u široj okolici.

IMG 1535 Custom Custom e1574525128256

Klupska uprava je svojim projektima sudjelovala na nekoliko natječaja Središnjeg državnog ureda za šport i Hrvatskog olimpijskog odbora čiji je cilj sufinanciranje projekta za mlađe dobne skupine i poboljšanje infrastrukture. Prihvaćanje dijela spomenutih projekata znatno bi olakšala akcija na poboljšanju uvjeta za rad.

– Očekujem da ćemo se od jeseni u svim uzrasnim kategorijama natjecati u kvalitetnim ligama A na području Nogometnog središta Sjever, gdje bi parirali najboljim mladim igračima u našoj regiji. Automatski ćemo morati kvalitetnije raditi, a time ćemo dobiti i bolje igrače u seniorskom pogonu – kaže tajnik Michael Mikolčić.

USKORO KREĆU ŠKOLE NOGOMETA

U klubu su zadovoljni s postignutim rezultatima u ovosezonskim natjecanjima u mlađim uzrastima. Zbog širine igračkog kadra u većini godišta ekipe su se paralelno natjecale u županijskim i regionalnim ligama. Na županijskoj razini su bile vodeće, dok su u regionalnom stupnju natjecanja bile pri vrhu tablica. Paralelno natjecanje u dva sustava nastavit će se i u idućim sezonama.

Klub je ovih dana napravio prve korake u organizaciji velikog turnira za mlađe uzraste, koji bi se, ako to epidemiološke prilike dozvole, trebao održati početkom kolovoza u pet uzrasnih kategorija: U-7, U-9, U-11, U-13 i U-15.

U 13 VT u VŽ

– Bili smo na nizu sličnih turnira i mislim da i mi sa svojim organizacijskim i infrastrukturnim kapacitetima možemo biti domaćini sličnog turnira – optimističan je voditelj Škole nogometa Krešimir Crvenka.

U planu je bilo da od petka, 15. svibnja, nakon stanke zbog pandemije koronavirusa, sve ekipe Škole nogometa postepeno krenu s redovnim trenažnim procesom. Vodeći ljudi kluba predsjednik Damir Pervan, glavni operativac tajnik Michael Mikolčić i voditelj Škole nogometa Krešimir Crvenka održali su sastanak s trenerima koji rade u klupskoj školi. Dogovoreni su termini za treninge i svim trenerima je posebno naglašeno da se moraju pridržavati svih epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Međutim zbog najnovijih preporuka Hrvatskog nogometnog saveza početak treninga je odgođen za 10. lipnja. Pauza je omogućila da trava na glavnom terenu bude još kvalitetnija. Klupski domar redovitom košnjom održavao je sve terene. Klupski menadžment planira okupiti što više sponzora, kako bi se moglo normalno živjeti i raditi.
Ovih dana započeli su radovi na natkrivanju drugog dijela tribine.

kadeti VT Custom

-Unazad posljednje četiri godine napravili smo veliki korak naprijed. Sada smo prava mala sportska firma – na kraju je zaključio tajnik Michael Mikolčić.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content