Održana početna konferencija projekta “Mladi ruralci”: Tijekom devet mjeseci omogućit će kvalitetno provođenje slobodnog vremena

U društvenom domu u Kladarama održana je početna konferencija projekta “Mladi ruralci” čiji je nositelj Udruga “Čuvarice kulturne baštine” iz Kladara u partnerstvu s Kulturno-umjetničkom udrugom “Graničar” iz Okrugljače.

Na samom početku sve nazočne pozdravila je zamjenica predsjednice Udruge “Čuvarice kulturne baštine” Sanja Rupić, a nakon kratkog govora o radu udruge voditeljica projekta Tea Kranjčec predstavila je projekt. Ukupna vrijednost projekt „Mladi ruralci“ iznosi 99,955,34 kuna, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s 89 tisuća kuna i Općine Pitomača s 10.955,34 kuna. Projekt traje 9 mjeseci, započeo je 12. veljače 2020. godine, no zbog pandemije koronavirusa nisu mogli započeti s provedbom aktivnosti.

IMG 6426

Tijekom devet mjeseci trajanja projekta predviđeno je ukupno 16 radionica na kojima će mladi od 16 do 30 godina učiti narodne običaje kao što su ukrašavanje starinskih predmeta dekupaž tehnikom, sviranje etno skladbi na tamburici, tkanje, šivanje i štrikanje, gatanje, kuhanje, izrada sapuna i prirodne kozmetike, čejanje perja, izrada tradicionalnih slastica, slikanje na platnu. Jednako tako održat će se predavanja i panel rasprave na kojima će se mlade informirati o osnivanju vlastitog poduzeća i koje sve projekte mogu provesti u sklopu svog poduzeća.

IMG 6503

– Cilj projekta je angažirati i uključiti mlade osobe između 16 i 30 godina starosti kako bi što kvalitetnije proveli svoje slobodno vrijeme. Mi smo uvidjeli nedostatak neformalnog obrazovanja i manjak aktivnosti za popunjavanje slobodnog vremena pa bi s tim radionicama pozvali mlade osobe da što kvalitetnije provedu svoje slobodno vrijeme – rekla je voditeljica projekta Tea Kranjčec

IMG 6445

Nakon konferencije održana je radionica ukrašavanja starinskih predmeta dekupaž tehnikom, a vodila ju je Vesna Bajić.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”590201″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content