Održana sjednica IO ŽNS VPŽ: Rezovac, Gradina, Ćeralije, Napredak Rušani i Slatina II stječu pravo natjecanja u višem rangu

U prostorijama Saveza u Virovitici održana je sjednica Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza.

Sjednicu je vodio predsjednik ŽNS VPŽ Đuro Bukvić, koji je sve nazočne prvo upoznao s novostima sa sjednice Izvršnog odora HNS-a u Zagrebu. Nakon toga su donesene odluke o završetku sezone stalnih ligaških natjecanja na području naše županije, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa i pripremama za iduću sezonu.

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza završena su sva nogometna natjecanja u Hrvatskoj osim PRVE HRVATSKI TELEKOM lige te možda 1. futsal i 1. lige za nogometašice.

Na temelju toga Izvršni odbor ŽNS VPŽ donio je odluku da se sva stalna ligaška natjecanja na županijskoj razini zaključe postojećim stanjem na tablici na kraju prvog dijela sezone.

IMG 4185 Custom

Iz liga ne ispadaju klubovi, a najbolje plasirani klubovi u pojedinim ligama stječu pravo nastupa u višem rangu natjecanja. S tim ako prvi klub ne iskoristiti to pravo može ga iskoristiti drugo ili trećeplasirani klub, ali ne i nižeplasirani klubovi na tablici.

Konkretno, Rezovac stječe pravo nastupa u 4. ligi Bjelovar–Koprivnica–Virovitica, Gradina i Ćeralije u 1. županijskoj nogometnoj ligi, a napredak iz Rušana i Slatina II u 2. županijskim nogometnim ligama, kojima teritorijalno pripadaju.

Drugim riječima sve će lige biti proširene. Prva županijska nogometna liga će iduće sezone imati do 16 klubova, a slično će biti i u drugim županijskim ligama. Klubovi će dobiti rok da se do 31. svibnja očituju u kojoj će ligi igrati od ljeta shodno prošlogodišnjim rezultatima.

Nakon toga Izvršni odbor donijet će odluku o sastavu liga za iduću sezonu. U idućih dva dana Rezovac, Mladost iz Miljevaca i Graničar Bušetina će se morati očitovati da li su zainteresirani za nastup u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica–Virovitica u idućoj sezoni.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content