Sutra ističu mjere vezane uz dječja igrališta, sprovode i vjenčanja, Božinović najavio ublažavanje

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 8 novih slučajeva zaraze. Ukupno je 2.096 osoba pozitivnih na koronavirus. Dvije su osobe preminule, a oporavilo se 1.489 osoba, 26 više nego jučer.

Na pitanje o tome hoće li produžiti mjere koje sutra ističu, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako će se vjerojatno otvoriti dječja igrališta.

– Kad je u pitanju rekreacijski sport, tu će epidemiološke službe morati dati pojašnjenja, razmatramo mogućnost proširenja broja uzvanika na vjenčanjima i prisutnih na pogrebima. Što se tiče zadržavanja na javnim mjestima, tu odluku o zabrani nemamo namjeru produžavati.

Komentirao je i inspekcije vezane uz gužve u trgovinama.

– Inspekcije će raditi sve dok postoji potreba, a to će biti dok postoje mjere. Kad smo krenuli s mjerama, bilo ih je više, aktivnije je radila i policija. Raste svijest i razumijevanje brzine i načina širenja virusa među stanovnicima. Jučer je bilo inspekcija, bilo je i nepravilnosti, sve se otklanja na način da se na licu mjesta ukaže na problem i svi se prilagode. Uspjeh ovisi o tome da svi razumijemo kako se treba ponašati. Želimo gdje god je to moguće izbjeći bilo kakvu represiju – rekao je.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content