Uskoro počinje nastavak njemačke 1. i 2. Bundeslige: Domaći igrači će se tuširati kod kuće

Nakon sastanka s predstavnicima svih pokrajina, njemačka kancelarka Angela Merkel donijela je odluku da se može nastaviti nogometna Bundesliga. Odlukom njemačke nogometne lige, natjecanje u 1. i 2. Bundesligi počinje 16. svibnja. To će vjerojatno biti prva od liga petice koja će nastaviti natjecanje prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Sve će se odvijati uz stroge uvjete zaštite zdravlja igrača i svih nazočnih. Na stadionima će maksimalno moći biti do 300 osoba. Svima će na ulazu biti mjerena temperatura, a igrači će dva puta tjedno biti testirani na koronavirus.

Igrači će maksimalno morati smanjiti međusobne kontakte na treninzima i sastancima. U svlačionicama će boraviti samo onoliko koliko treba.

Svaka momčad će posebno izlaziti na teren bez pratnje, međusobnog rukovanja i zajedničkog fotografiranja. Igrači će donositi vlastitu hranu i koristit će vlastite boce za vodu.

Domaći igrači će svojim automobilima dolaziti na stadion, a ne kako je to bio običaj klupskim autobusom. Nakon utakmice domaći igraći će se tuširati kod kuće, a gostujući na razmaku od dva metra. Dresove, kopačke i ostalu opremu će prati i održavati kod kuće.

Na klupama za zamjene sjediti će se na svakoj drugoj ili trećoj stolici. U hotelima igrači će trebati izbjegavati međusobne kontakte, kao i kontakte s drugim gostima. Tipke na liftovima u hotelima će morati pritiskati laktovima.

Za vrijeme boravka kod kuće neće smjeti puno izbivati izvan doma, niti primati posjete. Neće smjeti dijeliti ručnike, posuđe, piće i krevetninu s drugim ukućanima. (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content