Digitalizirana jezična baština Pitomače u on-line izdanju Rječnika pitomačkog govora

U povodu Vidova, od danas je na internetskoj stranici pitomacki.com dostupna digitalizirana jezična baština Pitomače koja sadrži više od 1.650 riječi i izraza karakterističnih za pitomački govor.

Posebnost on-line izdanja Rječnika pitomačkog govora njegova je otvorenost i podložnost izmjenama. Svaki zainteresirani korisnik može poslati natuknicu koje se sjetio, a koja nedostaje, ili predložiti izmjene značenja pojedinih riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

On-line Rječnik pitomačkog govora nastao je kao inačica tiskanog izdanja iz 2006. godine koje su kao projekt osmislili i ostvarili profesorica hrvatskoga jezika Zdenka Kos i tadašnji pitomački učenici Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici.

S obzirom na specifične okolnosti koje su zadesile svijet ove godine i zbog kojih se većina aktivnosti prigodno preselila u virtualni prostor, on-line izdanje Rječnika pitomačkog govora simboličan je virtualni poklon mještanima Pitomače i ljubiteljima kajkavštine.

Osim internetske stranice, Rječnik pitomačkog govora bit će prisutan i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu pod nazivom Pitomački.

(pitomacki.com)