I dalje jedan od najuspješnijih u VPŽ: U Poduzetničkom inkubatoru Orahovica održana redovna skupština LAG-a “Papuk”

U prostoru Poduzetničkog inkubatora Orahovica održana je redovna 18. skupština Lokalne akcijske grupe “Papuk”.

Na početku skupštine predsjednik LAG-a Mirko Mališ te voditelj Saša Rister informirali su članove o provedenoj samoprocjeni funkcioniranja sustava financijskog upravljanja i kontroli neprofitne organizacije. U nastavku, članovi skupštine jednoglasno su usvojili izvješća o radu LAG-a “Papuk” za 2019. godinu, financijsko izvješće te izvješće Nadzornog odbora i ono o radu Upravnog odbora za prošlu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Iz podnesenih izvješća vidljivo je kako je LAG Papuk i u protekloj godini bio jedan od najaktivnijih i najproduktvnijih u Virovitičko-podravskoj županiji, s puno dobrih i korisnih projekata koji su pomogli prije svega poljoprivrednicima i gospodarstvenicima. U nastavku sjednice donesena je odluka o izmjeni Lokalne razvojne strategije LAG-a “Papuk” 2014.-2020. te o odobrenju Plana provedbe iste.

-Budući da smo u proteklom razdoblju imali određena sredstva za natječaje za male i velike poljoprivrednike, nešto sredstava je još ostalo, pa ovom izmjenom strategije prebacujemo ta sredstva na natječaj koji nam je još preostao, a riječ je o natječaju za tip operacije 1.1.1. naše strategije koji je sukladan operaciji 7.4.1. iz ruralnog razvoja, a odnosi se na jedinice lokalne samouprave – rekao je voditelj Saša Rister.

Na kraju sjednice donosene su izmjene i dopuna Pravilnika o odabiru projekata na natječajima LAG-a “Papuk” o čemu je voditelj Rister rekao:

-Svaki LAG ima svoje interne procedure, pa tako i mi imamo još iz prošle godine taj Pravilnik koji je usklađen sa smjernicama Agencije za plaćanje u kojem je za svaku mjeru bio određen poseban pravilnik. Sada je Ministarstvo poljoprivrede izdalo jedan zajednički pravilnik za sve mjere u kojima postoje promjene koje i mi moramo sada ubaciti u svoj, kako bi sve bilo usklađeno – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)