Krenula izgradnja Centra za kardiovaskularnu rehabilitaciju u Orahovici

U Orahovici u povijesnoj zgradi kuriji Mihalović, krenula je izgradnja Centra za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti. Radove su obišli ministrica Vesna Bedeković, saborski zastupnik Josip Đakić, član Uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš, zamjenik župana Marijo Klement, direktorica PDCK-a Virovitica Sanja Bošnjak uz pratnju zamjenika župana Darka Žužaka i voditelja LAG-a Sašu Ristera.

-Nakon pokretanja Studija za fizioterapiju koji je kasnije prerastao u Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, jedna od osnovnih ideja je da taj Fakultet napravi ovaj Centar jer cijelo područje Slavonije nema slično lječilište i po statistici je najviše u Hrvatskoj pogođeno upravo kardiovaskularnim bolestima. Kao što znamo takvi su centri Klinika Magdalena u Krapinskim Toplicama, Srčana u Zagrebu te Thalassotherapia u Opatiji i ovo bio bi četvrti. Zgrada je bila u vlasništvu RH, 2019, Ministarstvo za zaštitu imovine je na zahtjev Grada Orahovice istu poklonilo Gradu, a Grad potom fakultetu.

Kardiovaskularni centar

U ovom trenutku je ishođena građevinska dozvola za rekonstrukciju i dogradnju, a kada to bude završeno, najvažniji i najskuplji posao je opremanje toga Centra, i želja i ideja nas, akademika i dekana Aleksandra Včeva je ta taj dio uđe u projekt Slavonija-Baranja i Srijem kako bi uspjeli sve to isfinancirati i opremiti ovaj značajni Centar. Važno je reći da su dva župana, naš Igor Andrović i osječki Ivan Anušić izrazili spremnost za pomoći u skladu svojih mogućnosti i ovlasti tako da se nadam kako ćemo uskoro i nominirati taj projekt. Kada Centar bude opremljen, planirana je i izgradnja smještajnih objekata gdje bi boravili bolesnici, ali to je već jedan širi plan – rekao je zamjenik župana Darko Žužak nakon čega su nazočni gosti s oduševljenjem pozdravili ovaj projekt te naglasili kako će isti donijeti novu dimenziju u razvoju zdravstva na području županije.

(www.icv.hr, vg)

Kardiovaskularni centar

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content