”Nauči me i uspjet ću” projekt koji jača osobe s invaliditetom: Niz aktivnosti za 55 korisnika i njihove obitelji

U prostoru Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” održan je partnerski sastanak u sklopu projekta ”Nauči me i uspjet ću”. Sastanku su nazočili predstavnici partnera na projektu, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ”Vretenac” Slatina, udruge roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju ”MI” Požega, Centra za socijalnu skrb Slatina, Grada Slatine te kao suradnici na projektu Centar za socijalnu skrb Požega.

Partner na projektu i velika podrška je i Virovitičko-podravska županija. Nakon uvodnih riječi predsjednice Jaglaca Đurđe Šimatović, voditeljica projekta Lidija Milovac iznijela je nazočnima glavne odrednice istog te zadatke partnera.

1706projektjaglac 3

-Vrijednost projekta je 1.492.970.50 kuna, a financira ga EU iz Europskog socijalnog fonda. Posrednička tijela su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje, a projekt traje u periodu od 24 mjeseca, od 24.travnja ove do istog datuma 2022.godine. Opći cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba s invaliditetom povećanjem dostupnosti i kvalitete inkluzivnih socijalnih usluga. Ovim projektom omogućuje se dostupnost i širenje socijalne usluge u zajednici na području tri županije, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije za tri ciljne skupine i to 55 osoba s invaliditetom, 45 članova obitelji i 17 stručnjaka. Kroz projekt će biti provedeno niz aktivnosti među kojima one za aktivnu podršku, organizaciju slobodnog vremena, bit će održane radionice stručne podrške u osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija s edukacijskim rehabilitatorom i psihologom te aktivne radionice s vanjskim suradnicima kao što su likovna i glazbena – rekla je voditeljica Lidija Milovac te dodla kako je sastanak poslužio i kao način davanja smjernica partnerima oko njihove uloge u projektu.

-Ono što je nama najvažnije je da su svi partneri iznimno zadovoljni projektom i idejom i sigurna sam kako ćemo svi zajedno ovaj projekt odraditi na visokoj razini. Hvala svima koji sudjeluju i pomažu jer zajedno smo najjači – zaključila je Milovac.

(www.icv.hr, vg)

1706projektjaglac 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content