OPĆINA ČAĐAVICA Održana svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana sv. Petra

Povodom Dana općine i blagdana sv. Petra, jučer (ponedjeljak) je u čađavačkom Mjesnom domu održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz ministricu za demografiju Vesnu Bedeković, nazočili i donedavni saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije, vijećnici Općinskog vijeća Čađavice uz predsjednika Josipa Piskaća i načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića…

Nakon uvoda, nazočne je pozdravio Josip Piskać, predsjednik Općinskog vijeća, zahvalio se na podršci Virovitičko-podravskoj županiji i Vladi RH uz resorna ministarstva, uz koje su odrađeni brojni projekti.

IMG 0738Načelnik Mirko Rončević također se zahvalio na podršci Virovitičko-podravskoj županiji, Vladi RH, ministarstvima, saborskim zastupnicima kao i razvojnoj agenciji VIDRA za projekte koji su odrađeni, koji se rade i koji će se raditi na području cijele općine Čađavice.

– Naš Proračun 2005. godine iznosio je 2.750.000,00 kuna. 2017. on je bio 5.106.000,00, a plan za 2020. je 16.430.000,00 kuna. To je zahvaljujući Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću i poreznoj reformi. Sve to omogućilo je puno novih projekata, puno ulaganja kako bi stanovnici naše općine imali što bolje uvjete na svim razinama.

Govorio je o važnim projektima na području općine Čađavice, od kanalizacije, novog dječjeg vrtića, mjesnim domovima koji su obnovljeni u svim naseljima, osim u Vraneševcima gdje će biti uskoro. Najavio je kako će u rujnu djeca pohađati novi dječji vrtić. Podsjetio je kako Čađavica ima Dom udruga, kako će u budućnosti ovdje biti i regionalna klaonica i rasjekaonica mesa, kako stiže projekt za širokopojasni internet nastao uz suradnju sa Županijom.

– Imamo punu podršku Županije i župana Androvića, i svaki projekt u koji smo išli zajedno priveli smo kraju. I Dom udruga i obnova doma u Noskovcima s učionicama škole, a tu je i Dravska priča.

Govorio je o demografskim mjerama za rođenje djece, a najavio je za jesen otvaranje natječaja za poljoprivredno zemljište.

IMG 0745Župan Igor Andrović naglasio je kako je suradnja s Općinom Čađavicom, ali i ostalim općinama i gradovima odlična.

– Mnoštvo je projekata koji se provode na području cijele općine Čađavica. O svima njima se ovdje govorilo, a Županija će i nadalje, kao i do sada, davati potporu i biti partner svakoj općini i gradu. Nedaleko odavde je Dravska priča, Centar za posjetitelje kakvog ima malo tko u Hrvatskoj. Tu je novi vrtić, projekt Zaželi je bio odličan, Dom za udruge, buduća klaonica i rasjekaonica mesa… Našu podršku ste imali, imate i imat ćete i u budućnosti.

IMG 0749Saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić pozitivno je govorio o općini Čađavica.

– Drago mi je vidjeti koliko se ovdje projekata odradilo, uz podršku Vlade RH, premijera Andreja Plenkovića, ministarstava, Županije, VIDRA-e. Ovdje žive vrijedni i marljivi stanovnici i to se vidi, a s tim zajedništvom, uz podršku i simbiozu od Vlade RH do Županije, ide se u sigurniju i bolju budućnost.

IMG 0751Obraćajući se nazočnima ministrica Vesne Bedeković je, između ostalog, kazala.

– Raduje me sve ono što je vezano za školstvo, obitelj, predškolski odgoj, vrtićku dob djece, ali i za one koji zaslužuju našu posebnu pozornost i skrb, naše starije i nemoćne osobe. Ovdje je kroz projekt Zaželi zaposleno 12 žena koje su skrbile i brinule za šezdeset osoba. Očekujemo kako će i u budućnosti ovaj projekt ići, u ovakvom ili sličnom obliku. Ovdje ćete od jeseni imati novi vrtić za djecu, time i bolje uvjete življenja svih stanovnika. Ministarstvo demografije sa 500,00 kuna sufinancira rad dječjih vrtića po djetetu, a kroz tu mjeru osam općina s područja Virovitičko-podravske županije biti će uključene. Inače, upravo je Općina Čađavica uz Crnac i Čačince, sjajan primjer uštede sredstava, jer su osnovali Javnu ustanovu za dječje vrtiće iz ove tri općine. To je putokaz kako se može štedjeti.

Uoči svećane sjednice, kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Čađavici odana je počast svim poginulim i umrlim hrvatskom braniteljima. Počast su polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona odali predstavnici Općine Čađavica predvođeni načelnikom Mirkom Rončevićem, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, donedavni saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te zamjenik načelnika PU virovitičko-podravske Nanad Križić, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić. Molitvu je predvodio čađavački župnik Župe sv. Petra apostola vlč. Stjepan Vuk

(vpz.hr, Fotografije: D. Fišli)

[g-gallery gid=”595666″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content