Vlada RH dala zeleno svjetlo za još tri godine provođenja programa “Zajedno u zajednici”

Početkom ovog tjedna, 15. i 16. lipnja, u Zagrebu je u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom održan 7. simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom, a na kojemu je prisustvovala i predsjednica UOSI Slatina Diana Zelenka. Simpozij je otvorio premijer Andrej Plenković, naglasivši napore Vlade da uključi osobe s invaliditetom u svakodnevni život.

– Od početka mandata naša je politika bila da razvijamo zajedništvo i partnerski odnos sa svima vama u svim područjima djelovanja i ostvarivanju vaših interesa. Zajednički smo djelovali u procesu donošenja propisa i brojnih važnih odluka, kao i u traženju rješenja na izazove s kojima se susrećete, i na koje ste kroz naš redoviti dijalog ukazivali – izjavio je premijer obraćajući se okupljenima dodavši kako se politika Vlade RH temelji na međunarodnim i domaćim dokumentima, a osobito na Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017./2020.

Premijeru i ostalim dužnosnicima u ime domaćina simpozija, ne samo na toplim riječima, već i na konkretnoj podršci zahvalila se Jozefina Kranjčec, predsjednica Hrvatskog saveza osoba s tjelesnim invaliditetom.

– Ovo je zadnja aktivnost treće godine programa Zajedno u zajednici. Prihvatili ste i naš slijedeći trogodišnji program, pa bi se željela zahvaliti resornoj ministrici Vesni Bedeković i Vladi što ćemo i dalje zadržati kontinuitet provođenja ovog programa – rekla je, između ostalog, Kranjčec.

Na simpoziju, između ostalih, izlagala je i Marica Mirić, dopredsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, i to na temu Konvencije o pravima osoba s invaliditetom. Jedna od tema simpozija bila je sinergije i civilno društvo u osvrtu na Europski socijalni fond. Također, predstavljeni su programi Erasmus + i Europske snage solidarnosti, a održano je i nekoliko edukativnih radionica.

(www.icv.hr, adf, dj, foto: UOSI Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content