Završena izgradnja vodoopskrbne mreže visoke zone naselja Velika Črešnjevica, Sedlarica i Turnašica

Završena je izgradnja 17 kilometara duge vodoopskrbne mreže visoke zone naselja Velika Črešnjevica, Sedlarica i Turnašica. Radovi su bili raspoređeni u tri faze, a ovih dana obavljen je tehnički pregled i posljednje dionice. Projekt je sufinanciran od strane Hrvatskih voda te iz proračuna Općine Pitomača kao i tvrtke Vodakom d.o.o.

– Ukupna investicija je nešto manje od 5 milijuna kuna, a svi objekti s navedenog područja, dakle rubni dijelovi Velike Črešnjevice, Sedlarice i Turnašice, sada imaju mogućnost priključka na javni vodoopskrbni sustav, a do sada je ukupno izvedeno oko 300-tinjak priključaka – rekao je direktor tvrtke Vodakom d.o.o Antonio Vidović, prilikom obilaska područja u pratnji ministrice Vesne Bedeković, saborskog zastupnika Josipa Đakića, člana Uprave hrvatskih šuma Igora Fazekaša, župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa te načelnika općine Pitomača Željka Grgačića.

Ova vodovodna mreža osim za stanovništvo, od velikog je značaja i za vinogradare i poljoprivrednike, kao i potencijalne turističke objekte.

(www.icv.hr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”595787″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content