Zdravko Osterman izabran za novog predsjednika UDVDR-a Klub Sveti Đurađ

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Klub “Sveti Đurađ”, u subotu je u Mjesnom domu u Svetom Đurđu održala izborno-izvještajni sabor na kojemu je za novog predsjednika kluba jednoglasno izabran Zdravko Osterman.

Dosadašnji predsjednik kluba, od dana njegovog osnivanja 19. lipnja 2012. godine, Josip Pepa Laslo podnio je izvješće o radu ovih vrlo aktivnih branitelja koji na najbolji mogući način već osam godina dokazuju, da brojnost članstva nije uvjet da se postižu odlični rezultati.

-Od samog osnutka kluba glavni cilj je okupljanje hrvatskih branitelja sudionika Domovinskog rata na području prigradskog naselja Sv.Đurađ, obavješćivanje članova o njihovim zakonskim pravima i pomoć u njihovu ostvarivanju, promicanje interesa svojih članova, povezivanje putem zajedničkih interesa hrvatskih branitelja i članova obitelji, njegovanje ratne tradicije i čuvanje ugleda, časti i slave pripadnika postrojbi i sudionika Domovinskog rata, a u tom smjeru smo djelovali svih ovih osam godina – između ostaloga na kraju svog mandata predsjednika kluba kazao je Josip Pepa Laslo i sam dragovoljac te i zapovjednik Voda Sveti Đurađ, koji se nalazio u okviru 50. samostalnog bataljuna ZNG Virovitica.

Predsjednik kluba u novom mandatu Zdravko Osterman zahvaljujući na povjerenju svim članovima kluba, istakao je težnju da klub i dalje nastavi istim smjerom kojim je dosad išao, a sve s glavnom zadaćom, čuvanja digniteta Domovinskog rata i hrvatskih bojovnika koji su sudjelovali u njemu, te briga i skrb za svoje članove, ali i ostale branitelje i članove njihovih obitelji.

Podršku novom rukovodstvu kluba, kao i zahvalu dosadašnjem predsjedniku kupa Josipu Pepi Laslo tom prigodom uz nazočnost zamjenice gradonačelnika Grada Virovitice Vlaste Honjek-Golinac, iskazao je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, predsjednik UHVDR-a ogranak Virovitica Vlado Paurić i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivan Čavarušić koji je u ime Vijeća mjesnog odbora, ali i u ime Kluba Sveti Đurađ čiji je i on član, dosadašnjem predsjedniku Josipu Pepi Laslo uručio i prigodan poklon.

Izborno-izvještajni sabor završio je odavanjem počasti na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu pokraj doma u Svetom Đurđu.

(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”593810″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content