GRADSKA KNJIŽNICA Veselo i poučno na radionici francuskog jezika

Nakon češkog i njemačkog jezika, koje su korisnici mogli učiti prijašnjih tjedana, u Gradskoj knjižnici i čitaonici od danas (ponedjeljak) do petka (24. srpnja) zainteresirana djeca u dobi od 6 do devet godina mogu besplatno učiti francuski jezik.

Petnaestak polaznika radionice tako je s pozornošću slušalo pozdrave i osnovne pojmove na satu kojeg je vodila Barbara Vračarić, magistra francuskog i češkog jezika. – U prvom danu učili smo pozdrave, predstavljanje, francuske simbole poput zastave i slično. U narednim danima proći ćemo hranu, nešto što su možda već čuli i znaju, samo ćemo to malo proširiti, a do kraja tjedna i boje, životinje. Pogledat ćemo video, ples – kaže predavačica Barbara V.

franc

Ljetne radionice su djelomično financirane sredstvima Ministarstva kulture, objašnjava knjižničarka Mirjana Kotromanović, voditeljica Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Za polaznike su besplatne.

-S projektom Ljetne radionice u knjižnici počeli smo 2017. godine, kada smo učili samo engleski i njemački. Lani smo ubacili češki jezik, a od ove godine odlučili smo polaznicima omogućiti i francuski. U prvom tjednu radionica imali smo digitalne radionice, djeca su učila kako napraviti digitalne plakate, mikrobitove, uz jezike obavezno ubacimo i druge sadržaje, koji su djeci bliski, zanimljivi i pomoću kojih će prošititi svoje znanje i vještine – kaže M. Kotromanović.  (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”598303″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content