Iz francuskog grada Perpignana stigla vrijedna donacija za potrebe bolesnih i nemoćnih na širem slatinskom području

Prijatelji i donatori iz grada Perpignana u Francuskoj dovezli su novu donaciju za potrebe bolesnih i nemoćnih na širem slatinskom području.

Iako se radi o polovnim stvarima, donacija je vrijedna najmanje 40.000 kuna. Dovezeno je 27 polovnih bolničkih kreveta s madracima, 9 invalidskih kolica, toaletne stolice i druga pomagala za nemoćne i nepokretne osobe.

Udruga Fraternite Catalogne Croatie (Bratstvo Katalonije i Hrvatske) od 1992. pomaže slatinski Crveni križ, a od prije 15-ak godina i Crveni križ Orahovica. Zajedno s udrugom Medicine Aide et Presence (Medicinska pomoć i prisutnost), također iz Perpignana za potrebe hrvatskih prognanika i izbjeglica, a kasnije i drugih potrebitih sakupili su i o svom trošku dovezli više od 100 tegljača humanitarne pomoći.

ivi3

-Našim vrijednim i odanim donatorima Carmen i Ivici Perković koji su došli u pratnji tegljača srdačno zahvaljujemo. Posudbama bolničkih kreveta na širem slatinskom području u posljednjih 20 godina pomogli smo više od 1.000 bolesnih i teško pokretnih osoba. Sva zasluga i hvala ide našim prijateljima iz Francuske – poručio je Vlatko Jelenčić, predsjednik Crvenog križa Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr, vj, foto: CK Slatina)

ivi5

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content