“ŽENE ZA ZAJEDNICU” Općina Donja Motičina nastavila s projektom “Zaželi”: Deset žena brinut će o četrdesetero korisnika

U sportskom kompleksu mjesta Donja Motičina, održana je mala svečanost predstavljanja nastavka projekta “Zaželi” za općinu Donja Motičina, koja nosi radni naziv “Žene za zajednicu”. Projekt su predstavili načelnik općine Željko Kovačević i koordinatorica projekta Amanda Slivečko.

– U projektu je 10 zaposlenih žena koje imaju svaka po 4 korisnika, što je ukupno 40 korisnika na području cijele općine. Tako će 5 žena raditi u mjestu Donja Motičina, 4 u Seoni i jedna u Gornjoj Motičini. Djelatnica je po dva sata kod svakog korisnika, radno vrijeme je ukupno od 8 do 16 sati. Riječ je o ženama koje do sada nisu bile zaposlene i nisu radile na ovakvim i sličnim projektima, tako da je za njih osigurano školovanje kako bi dobile status njegovateljice. Projekt će trajati dvije godine, a svaki korisnik dobiva i pakete u kojima će se nalaziti kućanske potrepštine dok su djelatnice dobile osnovna sredstva rad, bicikle, ruksake, majice i ostale promotivne materijale – rekla je voditeljica Slivečko.

Zaželi Donja Motičina 1 Marica Batrac u sredini e1596024635909

Načelnik Željko Kovačević naglasio je kako je riječ o četvrtom projektu koji je Općini prošao u tekućem razdoblju.

-Eto, hvala Bogu i taj nam je projekt prošao na kojem moram zahvaliti Vladi RH za pokretanje ovakve vrste projekta koji donosi jako puno. Mi redovno dobivamo informacije s terena,a često i obilazimo korisnike, i ono što je najvažnije uz redovne stvari koje djelatnice odrade oko pomoći u kući, oni su najsretniji što im netko dođe u njihov dom i s njima porazgovara te se time oni osjećaju ravnopravnim dijelom ovoga društva i zajednice. Najsretniji sam jer smo svim osobama u potrebi sada pružili adekvatnu pomoć. Ovaj projekt je važan i zbog zaposlenja jer vidimo da nas ova korona nagriza, nije lako i ovo je projekt koji znatno pomaže kućanstvima i njihovim kućnim budžetima. Vjerujem da će ovakvi projekti ići dalje, na korist i zadovoljstvo mnogih – rekao je Kovačević.

Zaželi Donja Motičina 4

Djelatnice su nakon preuzimanja bicikala odmah dobile prve zadatke, a same kažu kako su presretne što su prije svega korisne zajednici, a potom i sa stalnim dohotkom.

-Ovaj projekt za moju obitelj znači jako puno. Muž ima malu mirovinu, pa je svaka kuna više nego dobra došla da možemo normalno preživjeti. Do sada smo išli po nadnicama, znate kako je ne želiš ovisiti o nikome, što svojim rukama možeš osigurati to je najsigurnije i najbolje. Ovo je sada pravi spas, a iskreno nisam se ni nadala da ću dobiti ovaj posao jer sam najstarija od zaposlenih žena, ali presretna sam. Ne mogu vam opisati koliko sam sretna kada nekome pomognem, evo imam jednu korisnicu koja je slijepa i nepokretna i čim mi čuje glas nasmije se i jednostavno mi neda odem, voli pričati sa mnom i da osjeti da je netko pored nje – rekla je Marica Batrac.

(www.icv.hr, vg)

Zaželi Donja Motičina 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content