Župan Igor Andrović dao punu podršku prevarenim poljoprivrednicima, njih 125 potražuje 17,5 milijuna kuna za isporučenu silažu koja im nije plaćena

Predstavnici prevarenih poljoprivrednika koji su isporučili silažu tvrtkama Agrokom natura i Sedlić, koja je potom prerađivana u bioplinskim postrojenjima u Donjem Miholjcu, Viljevu i Slatini, posjetili su Virovitičko-podravsku županiju gdje ih je primio i saslušao njihove probleme, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegov zamjenik Darko Žužak, te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok.

Prevareni poljoprivrednici istaknuli su kako su nakon uvodne dvije godine 2017. i 2018., kada su za svoj rad pošteno i pravedno po ugovoru plaćeni, problemi nastali nakon toga, te im uredno isporučena roba nije plaćena, pa ukupno 125 poljoprivrednika potražuje 17,5 milijuna kuna.

– Devet mjeseci potražujemo svoje novce. Potraživanja su od 100.000,00 do nekoliko stotina tisuća kuna po poljoprivredniku. Zadužujemo se kako bi platili svoje obveze i račune. Ono što smo pošteno odradili, isporučili traženu robu, nije nam plaćeno – naglasili su prevareni poljoprivrednici na sastanku sa županom.

IMG 4093

Saslušavši njihove probleme, župan Andrović, da im je punu podršku u njihovim nastojanjima kako bi naplatili isporučenu silažu. Župan Andrović je naglasio kako će inicirati sastanak oštećenih i prevarenih poljoprivrednika s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković kao i ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom.

– Radi se o poljoprivrednim obiteljskim gospodarstvima s područja Virovitičko-podravske županije, našim vrijednim poljoprivrednicima koji svojim radom stvaraju i uzdižu svoje obitelji, a ovom prilikom su bezočno prevareni. I Virovitičko-podravska županija i ja kao župan, dajemo im puno pravo i podršku kako bi ostvarili svoja prava – zaključio je župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content