FOTO Mikleuš pobjednik 28. Memorijalnog nogometnog turnira “Stjepan Mlakar” u Četekovcu

Nogometni klub Dinamo iz Četekovca bio je jučer (nedjelja) organizator 28. Memorijalnog nogometog turnira “Stjepan Mlakar”.

Turnir je održan u spomen na mučki, iz srbo-četničke zasjede, ubijenog hrvatskog policajca Stjepana Mlakara 11. kolovoza 1991. godine kod mjesta Humljani, prvu žrtvu u Domovinskom ratu na orahovačkom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na ovogodišnjem turniru sudjelovale su četiri ekipe: Mladost Bakić, Dinamo Josipovo, Mikleuš i domaćin Dinamo Četekovac. Pobjednik turnira bila je ekipa Mikleuša, drugo mjesto osvojili su domaćini, treći su bili nogometaši iz josipovačkog Dinama, a četvrta ekipa Mladosti iz Bakića.

Za najboljeg vratara proglašen je Domagoj Lozer (Dinamo Četekovac), najbolji strijelac bio je Dean Mioljević (Dinamo Josipovo), a najbolji igrač Tomislav Giber (Mikleuš). Turnir je održan u skladu sa svim epidemiološkim mjerama te je protekao u sportskom ozračju.

Pehare ekipama i pojedinačna priznanja igračima uručili su zamjenik načelnika općine Mikleuš Dalibor Lipovac i sin poginulog hrvatskog viteza Stjepana, Renato Mlakar.

Prije početka turnira, članovi Uprave domaćina, zajedno sa zamjenikom načelnika općine Mikleuš Daliborom Lipovcem, položili su vijenac i upaljene svijeće na grob Stjepana Mlakara.

Organizator turnira ovim putem se zahvaljuje svim sudionicima koji ne dopuštaju da se heroji iz Domovinskog rata, koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku, ne zaborave. Organizaciju turnira potpomogla je Udruga HVIDR-a Slatina.

(www.icv.hr, adf, foto: J. Paulin)