Korisnici i djelatnici Doma za odrasle osobe Borova oprostili se od župnika Pavla Filipovića

blank

U svakom trenutku slavi Boga. U teškim trenucima traži Boga. U tihim trenucima obožavaj Boga. U bolnim trenucima uzdaj se u Boga. U svakom trenutku zahvaljuj Bogu. Tako nas je učio naš župnik Pavle služeći svete mise redovno u našem Domu proteklih devet godina, rekli su djelatnici i korisnici Doma za odrasle osobe Borova opraštajući se od vlč. Pavla Filipovića, dosadašnjeg župnika Župe sv. Terezije Avilske. On je, naime, odlukom požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića imenovan novim župnikom Župe sv. Nikole Biskupa u Međuriću.

– Ima neka moć u dobrim ljudima. Žive po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca. To je naš župnik Pavle. Oproštaj je pomalo čudan događaj, ostavi nas bez riječi, zamrsi nam osjećaje. Zbuni nas čak i onda kada je odlazak isplaniran i najavljen, jer se za sami odlazak pripremamo, ali ne uvijek i za rastanak. Ako samo ravnodušni, onda to nije rastanak.

Korisnici i djelatnici Doma pokazali su toplu emociju i pomalo skrivajući tugu, mogli bismo reći i ovako: bili smo na pola puta između radosti i tuge, ali nadasve zahvalni župniku na ljubavi i trudu te njegovim tihim molitvama za sve nas koji smo u potrebi i traženju Boga – kažu iz Doma.

Vlč. Pavle Filipović korisnicima i djelatnicima zahvalio je za sve dobro koje će ponijeti gdje god da ode.

– Rastanak s našim župnikom nije zbogom, već jedno veliko hvala. Da nema rastanka, ne bismo znali koliko nam znače oni koji odlaze – kažu iz Doma.

(www.icv.hr, Dom za odrasle osobe Borova)