Kvalitetna i sigurna opskrba električnom energijom: HEP ODS Elektra Virovitica modernizira trafostanice na području grada

U gradu Virovitici HEP ODS DP Elektra Virovitica izvodi značajne radove, kako u financijskom, tako i energetskom smislu, na elektroenergetskom postrojenju.

Rekonstrukcija i modernizacija trafostanica na području Virovitice za građane i gospodarstvo znači kvalitetnu te još stabilniju i sigurniju opskrbu električnom energijom.

Trenutno su u tijeku završni radovi na rekonstrukciji trafostanica 10(20)/0,4kV Strossmajerova I, Antuna Mihanovića i Vinka Belobrka.

Inače, spomenute trafostanice u Strossmayerovoj i Ulici Antuna Mihanovića sagrađene su 1959. godine. Kao i druge trafostanice iz doba elektrifikacije, zbog priključka na zračne srednjenaponske i niskonaponske vodove, građene su u obliku tornjića relativno male tlocrtne površine. Trafostanica u Ulici Vinka Belobrka sagrađena je 1977. godine te je kabelskog tipa u limenom kućištu.

trafostanice 3
Foto: virovitica.hr

Rekonstrukcijom se postojeće građevine zamjenjuje betonskim kućištem u koje se ugrađuje moderna oprema na srednjem i niskom naponu s mogućnošću daljinskog upravljanja iz dispečerskog centra HEP ODS-a Elektre Virovitica, te se omogućuje ugradnja transformatora snage do 1000kVA.

Predračunska vrijednost radova je 540.000 kuna za TS Strossmayerova I, 380.000 kuna za TS Antuna Mihanovića te 400.000 kuna za TS Vinka Belobrka.

Uz navedeno, u 2020. godini započeti su i radovi na zamjeni srednjenaponskih i niskonaponskih blokova u trafostanicama 10(20)/0,4kV Mije Pupeka, Trg Ante Starčevića, Pejačevićeva II, Trg kralja Petra Svačića, Pavla Radića i Stjepana Radića I. Predračunska vrijednost radova je 600.000 kuna.

trafostanice 2
Foto: virovitica.hr

Kako se u potpunosti demontira postojeća oprema povremeno će se isključivati električna energija o čemu će potrošači biti obaviješteni uobičajenim komunikacijskim kanalima.

Modernizaciju trafostanica pohvalio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin istaknuvši kako u HEP ODS-u Elektri Virovitica imaju odličnog partnera te kako je ovo dio važnog ulaganja u infrastrukturu koja je ključna za daljnji razvoj.

(virovitica.hr)

IMG 20200812 WA0000 Fotor
Foto: virovitica.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content