Održana misa u novoobnovljenoj kapeli Uzašašća Gospodinova u Sedlarici: Mještani sretni obnovom

Nakon nekoliko godina, u sedlaričkoj kapeli Uzašašća Gospodinova održana je misa u okviru koje je kapela blagoslovljena nakon završetka radova na njenoj obnovi i opremanju.

Na inicijativu nekoliko žena iz Sedlarice, obnovu i opremanje kapele provela je župa Presvetog Trojstva iz Turnašice uz financijsku pomoć Općine Pitomača.

U okviru radova promijenjeno je krovište i stolarija, popravljena je žbuka unutar kapele, izvedeni su soboslikarski radovi te su nabavljene klupe i oltar.

Svoje zadovoljstvo obavljenim radovima potvrdili su i mještani Sedlarice, Slavica Makvić izjavila je kako se osjećala sretno i zadovoljno jer je kapela prekrasno uređena. Protekle dvije godine imali su misu u društvenom domu i bilo im je dobro jer su i zimi imali grijanje, no misa u kapeli je ipak nešto drugo. Sedlaričani su zahvalni ženama koje su potaknule obnovu, župniku Ljubi Krmaru i Općini Pitomača.

Zanimljivo je da je na mjestu današnje kapele, nekada stajala drvena, raskošno uređena barokna kapela Sv. Križa koja je zbog dotrajalosti srušena sredinom 20. stoljeća, a dijelovi oltara se čuvaju u Gradskom muzeju u Virovitici gdje su izloženi i mogu se pogledati.

(pitomaca.hr, Župa Presvetog Trojstva Turnašica)

[g-gallery gid=”602540″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content