Održana početna konferencija projekta “Povećanje energetske učinkovitosti zgrade trgovine Zemont d.o.o.”

U Čačincima je održana početna konferencija projekta “Povećanje energetske učinkovitosti zgrade trgovine Zemont d.o.o – KK.04.2.1.01.0058.”

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energijje u uslužnom sektoru (turizam, trgovina).”

Posrednička tijela na projektu su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Svrha projekta je da se povećanjem energetske učinkovitosti zgrade trgovine Zemont d.o.o. u Čačincima osiguraju uvjeti za smanjenje isporučene energije za najmanje 20% u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera, da se smanji razina štetnih emisija CO2 u okoliš te da se stvori zdravije okruženje i ugodniji boravak ciljanoj skupini.

Ukupna vrijednost projekta je 606.794,35 kuna, od čega su bespovratna sredstva 428.978,82 kune, dok je nositelj projekta tvrtka Zemont d.o.o.

Projektom je planirana energetska obnova koja obuhvaća zamjenu vanjske stolarije, toplinsku izolaciju stropa prema negrijanom tavanu, toplinsku izolaciju vanjskih zidova i uvođenje visoko učinkovitog sustava grijanja. Trenutni energetski razred zgrade je D, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B.

Izvođač radova je građevni obrt Bilić iz Slatine, dok stručni nadzor provodi Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Šaponja Željko iz Slatine.

oznake vidljivosti

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content