Povjerenstvo za tradicijske obrte odobrilo 18 bespovratnih potpora za 2020. godinu

Na temelju Sporazuma o očuvanju tradicijskih obrta kojeg su potpisali Virovitičko-podravska županija i Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, u prostoru Obrtničke komore u Virovitici 19. kolovoza sastalo se zajedničko Povjerenstvo za dodjelu bespovratnih potpora tradicijskim obrtima.

Za ovu godinu osigurano je 50.000 kuna koje je Povjerenstvo podijelilo na 18 korisnika, vlasnika obrta s područja Virovitičko-podravske županije. Na temelju javnog poziva prijave su poslali obrti koji se bave nekom od djelatnosti koja se smatra tradicijskom zbog načina njegova obavljanja i deficitarnošću na lokalnom tržištu.

Predsjednik Povjerenstva Bojan Mijok, pročelnik Ureda za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ, istaknuo je kako je namjera svih partnera koji djeluju kao logistika gospodarstvu Županije pomoći obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima da što lakše podnesu poteškoće nastale zbog „korona“ krize. Stoga je ove godine u odnosu na lanjsku povećan ukupni iznos sredstava za potpore tradicijskim obrtima (s 31.000 na 50.000 kuna), a intenzitet odobrenih bespovratnih potpora kreće se od 50 do 80 posto od traženih sredstava.

Član Povjerenstva Zdravko Šarić, predsjednik Udruženja obrtnika Virovitica i član Upravnog odbora Obrtničke komore VPŽ, izrazio je zadovoljstvo s ovakvom odlukom budući da se na taj način šalje jasna poruka licitarima, kovačima, postolarima, staklarima i ostalim pomalo zaboravljenim obrtnicima da Komora i Županija skrbe za njih i da će nastojati razviti interes mladih za očuvanje obrtničke tradicije.

(ok vpz)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content