Prošlog tjedna evidentirano 12 prometnih nesreća: Čak 7 počinitelja pobjeglo, za 3 se još traga

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 12 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama su maloljetni vozač bicikla i 2 sudionika u osobnom automobilu lako ozlijeđeni, a kod jednog počinitelja prometne nesreće je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu. Čak 7 počinitelja prometnih nesreća je napustilo mjesto događaja, od kojih se za 3 još traga.

Ukupno je utvrđeno 270 prekršaja, od kojih 32 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 64 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.33 g/kg utvrđena je kod 30-godišnjeg vozača bicikla koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 14.55 sati u Maloj Črešnjevici.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u ponedjeljak u 13 sati u Starom Gracu gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 120 km/h.

Temeljem čl. 137. Prekršajnog zakona su uhićena 3 vozača, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 100 prekršaja sankcionirana u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 18 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content